Kahvisekoitus

Kahvisekoitus tarkoittaa kahden tai useamman kahvilajikkeen sekoitusta. Erilaisilla kahvisekoituksilla luodaan haluttu maku ja aromi kahviin.

Koska kahvi on luonnontuote, monet tekijät vaikuttavat sen makuun. Kahvipapujen sekoittaminen keskenään mahdollistaa pehmeän ja vivahteikkaan kahvisekoituksen luomisen. Esimerkiksi suodatinkahvit ovat usein kahvisekoituksia. Paulig Café New York, Mundo ja Presidentti ovat esimerkkejä kahvisekoituksista, joilla on oma erottuva makunsa Pauligin kahvivalikoimassa. Koska kahvin laatu vaihtelee kausittain, ammattimaisten maistajien tehtävä on säilyttää kahvisekoituksen maku samanlaisena kahvisadon vaihteluista huolimatta. Makua voidaan muunnella kahvisekoitusta hienosäätämällä. Aivan kuten leipuri muuntaa reseptiään säilyttääkseen leipomustensa laadun erinomaisena, kahvinmaistajat varmistavat kahvin tasaisen laadun pakkaus pakkaukselta.

Paahtoaste vaikuttaa merkittävästi kahvin makuun. Muita kahvin makuun vaikuttavia tekijöitä ovat kahvilajike, ilmasto ja kasvualue sekä prosessointimenetelmät. Kahvista voidaan löytää yli 800 erilaista aromia.

Ota kahvitermit haltuun!

Tutustu kahvipediaan
Back to top