K-ryhmä ja Paulig yhdistävät voimansa kestävän kahvinviljelyn puolesta – 70 000 kahvipuun taimea istutetaan Nicaraguaan

28.9.2021

K-ryhmä ja Paulig laajentavat yhteistyötään tukeakseen kahvinviljelijöiden elinkeinoa ja kestäviä viljelykäytäntöjä. Tarkoituksena on istuttaa 70 000 uutta kahvipuuta Nicaraguaan Pauligin kumppanuustiloille. K-kauppojen asiakkaat voivat osallistua hankkeeseen ostamalla Pauligin Rainforest Alliance- tai UTZ-sertifioituja kaupunkikahvipakkauksia. 

Ilmastonmuutos ja sen aiheuttamat sään ääri-ilmiöt ovat yksi suurimmista uhkista kahvin saatavuudelle tulevaisuudessa. Parhaan sadon ja kahvitilan jatkuvuuden varmistamiseksi noin 20 prosenttia tilan kahvipensaista tulisi uusia vuosittain. Kahvipensaat ovat herkkiä kuumuudelle ja kuivuudelle, ja siksi kahviviljelmillä tarvitaan tuottavuuden varmistamiseksi myös varjopuita suojaamaan kahvipensaita suoralta auringonpaahteelta. K-ryhmän ja Pauligin yhteistyöprojektissa istutetaan sekä uusia kahvipuita että varjopuita alkuperämaahan. 

’’Yhteistyö tukee kahvinviljelijöitä monella tavalla. Uusien kahvipuiden istuttaminen on elintärkeää tilojen tulevaisuuden ja kannattavuuden kannalta. Varjopuita istuttamalla voimme taas parantaa luonnon monimuotoisuutta ja lisätä hiilinieluja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Varjopuut parantavat myös maaperän laatua sekä hillitsevät eroosiota ja veden haihtumista viljelmiltä”, kertoo Pauligin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lea Rankinen

K-ryhmä ja Paulig ovat pitkäaikaisia kumppaneita, ja kahvipuiden istuttaminen Nicaraguaan tukee myös molempien yritysten vastuullisuustyötä ja kunnianhimoisia vastuullisuustavoitteita. 

’’Tavoitteenamme on hillitä ilmastonmuutosta ja ehkäistä luontokatoa omassa toiminnassamme ja arvoketjussamme. Kaiken lähtökohta on toimia kestävästi luonnon monimuotoisuuden hyväksi ja mahdollistaa asiakkaillemme kestävä elämäntapa’’, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske.  

K-kauppojen asiakkaat mukaan istutushankkeeseen 

K-kauppojen asiakkaat voivat tukea kestävää kahvinviljelyä osallistumalla kansainvälisenä kahvipäivänä (1.10.) alkavaan keräilykampanjaan. Aktivoimalla K-Ruoka-sovelluksen keräilypassin ja ostamalla kuusi pakettia Pauligin Rainforest Alliance- tai UTZ-sertifioitua kaupunkikahvia, saa seitsemännen kahvipaketin ilmaiseksi ja osallistuu samalla uusien kahvipuiden istuttamiseen Nicaraguassa. 

’’Suomalaiset ovat maailman kovinta kahvinjuontikansaa, joten jokaisella valinnalla kaupan kahvihyllyllä on merkitystä. Haluamme tarjota mahdollisuuden vaikuttaa kahvin tulevaisuuteen pienellä arkisella teolla, josta myös asiakas itse hyötyy’’, sanoo Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan ja vastuullisuuden johtaja Harri Hovi

Keräilykampanja on voimassa K-ruokakaupoissa 31.12.2021 asti, ja tuotteiden lunastus on mahdollista 31.1.2022 asti. 

“Uusi, ainutlaatuinen yhteistyö K-ryhmän kanssa täydentää pitkäjänteistä vastuullisuustyötämme ja kutsuu kaikki kahvinystävät mukaan toimimaan. Vastuullisuus on konkreettisia tekoja, joilla voi vaikuttaa aina kahvin alkuperämaihin asti. Paulig on vuosien varrella tavoittanut eri kumppanuushankkeidensa kautta yli 100 000 kahvinviljelijää’’, sanoo Pauligin Suomen ja Baltian liiketoiminta-alueesta vastaava johtaja Lenita Ingelin

Puiden istutus kahviviljelmille alkaa vuoden 2022 alussa 

Paulig perusti viisi vuotta sitten Nicaraguaan oman kumppanuushankkeen, johon kuuluu yhteensä kymmeniä perheomisteisia pientiloja. Kumppanuustilat sijaitsevat San Jose de la Luzin kylässä, jonka asukkaista noin 90 prosenttia saa toimeentulonsa kahvista. Paulig on tukenut paikallista yhteisöä aiemmin mm. kouluhankkeessa ja rakentamalla kahvinkäsittelylaitoksen. Näiltä kolmannen, riippumattoman osapuolen vastuulliseksi varmentamilta kumppanuustiloilta tulevaa kahvia käytetään esimerkiksi Pauligin kaupunkikahveissa, jotka paahdetaan Vuosaaressa hiilineutraalissa paahtimossa. 

 
Lisätietoja: 

Timo Jäske, päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja, Kesko, timo.jaske@kesko.fi, puh. 050 529 2028. Lisätietoa K-ryhmän vastuullisuustyöstä löytyy osoitteesta: https://www.kesko.fi/yritys/vastuullisuus/  

Lea Rankinen, vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Paulig, lea.rankinen@paulig.com, puh. 041 539 4609. Lisätietoa Pauligin vastuullisteoista löytyy osoitteesta: https://www.paulig.fi/vastuullisuus

 
K-ruokakauppojen asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia. K – jotta kaupassa olisi kiva käydä. 

Paulig on perheomisteinen elintarvikeyritys, joka rakentaa uutta ja vastuullista ruokakulttuuria – sekä ihmisille että maapallolle. Pauligilta saa kaikkea maistuvaa: kahvia ja kylmiä juomia, Tex Mex- ja snacks -tuotteita, mausteita sekä kasvipohjaisia vaihtoehtoja. Yrityksen brändejä ovat Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green ja Poco Loco. Vuonna 2020 Pauligin liikevaihto oli 920 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa on yli 2 000 työntekijää 13 eri maassa. He kaikki panostavat lupaukseen ”For a life full of flavour”.  

Lataa korkearesoluutiokuvat

Back to top