Juhla Mokka -äitienpäiväkahvi: Pääosassa Kiti Kokkosen lämmin runo ja Manuela Boscon maalaus

15.4.2021

Pauligin Juhla Mokka -äitienpäiväkahvi on odotettu kevätkahvi jo kuudetta vuotta peräkkäin. Tämän vuoden, rajoitetun ajan myynnissä olevaa pakkausta koristaa taidemaalari Manuela Boscon herkkä kaurismaalaus ”Elämäni kevät” ja näyttelijä Kiti Kokkosen äitiin ja äitiyteen liittyviä tunteita kuvaileva runo.


 

Pauligin Juhla Mokka liittyy vahvasti suomalaisten arkeen ja juhlaan. Juhla Mokka onkin Suomen suosituin kahvi kaikissa ikäryhmissä*. 

– Lähes joka toinen Suomessa nautittu kahvikupillinen on Juhla Mokka -tuoteperheen kahvia, ja näistä vaaleapaahtoinen Juhla Mokka on edelleen ylivoimaisesti suosituin, Juhla Mokka -kahvin brand manager Laura Ilonen sanoo. 

Tulevana äitienpäivänä Juhla Mokka -kahvi juhlistaa äitejä ja kaikkia äitienergiaa eli huolehtivaa lämpöä säteileviä ihmisiä. 
 
– Juhla Mokka -kahvin äitienpäivän erikoispakkauksissa kahvi puetaan juhlan kunniaksi niin kauniiksi, että se toimii myös lahjana. Jokainen pakkaus on kuin pieni maalaus, jolla voi muistaa äitienpäivän kunniaksi itselle tärkeää henkilöä, Juhla Mokka -kahvin brand manager Laura Ilonen kuvailee. 

Uusperheessä kasvanut ja uusperheen bonusäitinä elävä näyttelijä Kiti Kokkonen on kirjoittanut Juhla Mokka -kahvipakkaukseen runon, jossa viitataan siihen, kuinka äitiys voi olla muutakin kuin biologinen side. 

– Äiti on sanana itselleni hyvin tärkeä ja monimuotoinen merkitykseltään. Minusta vanhemmuudessa on biologiaa enemmän kyse läsnäolosta ja turvasta, pyyteettömästä rakkaudesta. Halusin runollani huomioida kaikki äitiyden erilaiset muodot ja huolehtivaa lämpöä säteilevät ihmiset. Erityisesti kohta ”Enemmän kuin eloni kantaja” on minulle runossa juuri tästä syystä tärkeä, Kiti Kokkonen kertoo.  

Kuvataiteilija Manuela Boscon herkässä taideteoksessa ”Elämäni kevät” nuoret kauriit leikkivät kirsikkapuumetsikössä. Bosco kertoo, että vaaleanpunaiset kirsikkapuut ja puhdas vuoristojokimaisema edustavat hänelle kevättä ja valoa. Kauriit voimaeläiminä ilmestyivät aikoinaan hänen teoksiinsa, kun hän oli ensimmäistä kertaa raskaana. 

– Kauriit ovat usein palanneet töihini juuri pikkulapsiaikaan tai raskauden ollessa meneillään. Kauriit edustavat puhdasta, ehdotonta ja universaalia rakkautta ja herkkyyttä, joka liittyy myös äitiyteen. Kauriit, kuten ihmisetkin, ovat sosiaalisia olentoja, jotka kaipaavat toisen läheisyyttä. Ne ovat eläimiä, joiden läpitunkeva, sydämeen katsova katse purkaa kovuuden ja pyytää katsomaan asioita viattomuuden ja kauneuden kautta. Ne pyytävät meitä kohtaamaan itsemme ja heidät, keitä on kohdeltu huonosti, äärimmäisellä hellyydellä. Kauriin voima edustaa erityistä aistiherkkyyttä, kuvataiteilija, näyttelijä, kirjailija Manuela Bosco kuvailee teostaan.  

SOS-Lapsikylän toimintaa tuetaan hyväntekeväisyyshuutokaupalla 

Osana Juhla Mokka -kahvin äitienpäiväkampanjaa Manuela Boscon alkuperäinen öljyväriteos ”Elämäni kevät” huutokaupataan Hagelstam & Co:n modernin taiteen huutokaupassa 3.6.2021. Teoksen myyntihinta ohjataan lyhentämättömänä SOS-Lapsikylälle, jonka pääyhteistyökumppani Paulig on ollut vuodesta 2019. SOS-Lapsikylä auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisää lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.  
 

Kiti Kokkosen Äiti-runo:

Hetkinä haperoina 
näen lempeän katseen. 
Enemmän kuin
eloni kantajan.
Tunnen sieluni turvan.  
Sydämessä kuulen  
kauneimman. 
Äiti. 

*Lähde Nielsen: Homescan 52 w/3.1.2021 

Lisätietoja: 
Pirjo Hästbacka, viestintäpäällikkö, Paulig, p. +358 50 356 8359 

 

Paulig on perheomisteinen elintarvikeyritys, joka rakentaa uutta ja vastuullista ruokakulttuuria – sekä ihmisille että maapallolle. Pauligilta saa kaikkea maistuvaa: kahvia ja kylmiä juomia, Tex Mex- ja snacks -tuotteita, mausteita sekä kasvipohjaisia vaihtoehtoja. Yrityksen brändejä ovat Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green ja Poco Loco.  Vuonna 2020 Pauligin liikevaihto oli 920 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa on yli 2 000 työntekijää 13 eri maassa. He kaikki panostavat lupaukseen ”For a life full of flavour”. www.pauliggroup.com   
 

Lataa korkearesoluutiokuvat

Back to top