Kuivamenetelmässä kahvimarjat kuivataan ulkona auringonpaisteessa. Ensin kahvisato puhdistetaan seulomalla raa'at, ylikypsät tai muuten vialliset marjat hyvälaatuisten joukosta. Sitten kahvimarjat levitetään esimerkiksi betonista valetuille kuivatustasanteille 5–10 senttimetrin paksuisina kerroksina tai ilmassa riippuville kuivatusverkoille. Marjoja käännellään tasaisen kuivumisen varmistamiseksi. Kahvimarjojen kuivuminen kestää vähintään kolme viikkoa. Varsinkin isoilla tiloilla kuivumista nopeutetaan usein kuivureilla, kun marjoja on ensin muutama päivä esikuivatettu auringossa. Kuivaamisen jälkeen hedelmäliha irrotetaan kahvipavusta kuorimakoneella.

Kuivamenetelmä on vanhin, yksinkertaisin ja vähiten laitteistoa vaativa käsittelymenetelmä. Sillä käsiteltyä raakakahvia kutsutaan kuivakäsitellyksi kahviksi, jotka yleensä omaavat villin ja marjaisan aromin. Kuivakäsitellyssä kahvissa on painava suutuntuma ja sitä voisi kuvailla punaviinimäiseksi. Poikkeuksena tähän on Brasilialainen Santos-kasvi, joka on kuivakäsiteltynä hyvin kepeä ja tasapainoinen.

Menetelmää käytetään pääasiassa Brasiliassa ja Itä-Afrikassa.

Jaa sivu: