Robusta

Robusta on mainio lisä tummapaahdettuihin kahveihin, joita käytetään espresson valmistamiseen. Robusta on yksi kahvin päälajikkeista, kuten arabica. Robusta on maailman toiseksi eniten tuotettu kahvilaatu maailmassa.

Robusta on karvaamman ja vahvemman makuinen verrattuna arabicaan. Noin 35% maailman kahvintuotannosta on robustaa.

Tukeva suutuntuma ja vahva maku tekevät robustasta mainion lisän espressoihin. Robusta tekee espresson pinnalle miellyttävän paksun creman. Robusta on sopiva heille, jotka nauttivat kahvistaan vahvana. Yleensä robusta on parhaimmillaan maidon kanssa nautittuna. 

Verrattuna kumppaniinsa arabicaan, robusta kestää ilmastonmuutoksia paremmin. Sitä voidaan kasvattaa lämpimämmässä ilmastossa ja matalemmilla korkeuksilla. Optimaalinen lämpötila robustalle on 22 - 27 °C.

Ota kahvitermit haltuun!

Tutustu kahvipediaan
Back to top