Mutteripannu

Mutteripannu on suosittu menetelmä Italiassa vahvan suodatinkahvin valmistamiseen kotona. Se on myös hyvä vaihtoehto espressojen ystävälle, joka haluaa juoda vahvaa kahvia.

Mutteripannulla valmistettu kahvi maistuu vahvalta ja täyteläiseltä. Mutteripannu on erityisen hyvä väline vahvan kahvin ja espressojen ystävälle.

Mutteripannussa on kolme osaa; vesisäiliö, kori jauhetulle kahville sekä yläosan säiliö valmiille kahville. Mutteripannulla kahvia valmistettaessa kahvi kaadetaan ensin alimmaiseen säiliöön. Jauhettu kahvi asetetaan keskiosaan, minkä jälkeen kaikki kolme osaa kiinnitetään yhteen. Mutteripannu asetetaan hellalle ja vesi kuumennetaan kiehuvaksi. Kiehuva vesi kohoaa jauhetun kahvin läpi ylimpään säiliöön. Kahvi on valmista tarjottavaksi heti, kun lähes kaikki vesi on "kiehunut" läpi kahvin ylimpään säiliöön. Katso videolta, miten mutteripannukahvi valmistetaan! 

 

 

Ota kahvitermit haltuun!

Tutustu kahvipediaan
Back to top