Pour over eli käsinsuodatus

Pour over eli käsinsuodatus on nimitys useille kahvinsuodatusmenetelmille, kuten Hario V60 ja Chemex.

Valmistaaksesi kahvia Hario V60 -menetelmällä tarvitset kapeakärkisen kannun, V60:n ja lasikannun. Kapeakärkinen kannu on erittäin tärkeä tälle metodille, jotta vesi voidaan kaataa mahdollisimman tarkasti. 

Käsinsuodatusmenetelmien hyvä puoli on, että kahvin makua voidaan muunnella helposti. Kahvin makuun vaikuttavat veden lämpötila, jauhatuksen karkeus, sekoittaminen sekä miten vesi kaadetaan kahvin päälle. Toinen hyvä puoli käsinsuodatusmenetelmissä on, että niillä on helppo valmistaa vain yksikin kupillinen kahvia.

Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi kahvi kaadetaan suodatinsuppiloon pyörivällä liikkeellä. Ennen kuin kahvijauhatus lisätään suodatinpaperiin, paperi tulisi huuhdella ylimääräisten makujen poistamiseksi. Kahvin suodattaminen aloitetaan kastelemalla kahvipeti ja odottamalla 30-45 sekuntia, jotta kahvissa oleva hiilidioksidi poistuu. Tämä vahventaa ja parantaa kahvin makua.

Katso ohjevideosta yksityiskohtainen ohje täydellisen kahvikupillisen valmistamiseen.

Ota kahvitermit haltuun!

Tutustu kahvipediaan
Back to top