Olemme tehneet lupauksen, että kaikki kahvimme tulee vastuulliseksi varmennetuista lähteistä. Tämän toteutamme ostamalla kahvia sekä sertifioituna että kumppanuushankkeistamme.

Suurin osa hankinnoistamme on raakakahvia, mutta sen lisäksi ostamme paljon muita materiaaleja ja tuotteita sekä palveluja. Panostamme strategiseen pitkäjänteiseen kumppanuuteen toimittajien kanssa, jotka valitaan tarkoin kriteerein. Kaikkea hankintaa koskevat yhtenäiset ostokäytännöt ja ohjeistukset (Paulig Group Code of Conduct for Suppliers). Tavoitteenamme on varmistaa kaiken tuottamamme kahvin vastuullisuus koko arvoketjussa pavusta kuppiin. Työ on haasteellista ja vaatii valppautta sekä jatkuvaa toimintatapojen kehittämistä. Hyödynnämme niin alan tunnettuja vastuullisuussertifiointeja kuin omia ja kolmansien osapuolien tarkistuksia.

Kaikki raakakahvimme tulevat vuoden 2018 loppuun mennessä 100-prosenttisesti vastuulliseksi varmennetuista lähteistä

Maailman kaikesta raakakahvista noin 20 % myydään vastuullisuusmerkittynä. Kahvialalla on käytössä useita sertifiointiohjelmia, joiden avulla kahvituotannon ympäristöystävällisyyttä ja eettisyyttä voidaan edistää. Käytämme tuotteissamme sertifioituja kahveja kuten Reilu Kauppa, UTZ Certified ja Rainforest Alliance, sekä näihin sertifikaatteihin yhdistettynä myös Luomu-kahvia. Sertifioidun kahvin lisäksi ostamme kahvia myös tarkoin valituista ja tukemistamme kehitys- ja yhteistyöhankkeista alkuperämaissa. Kumppanuushankkeiden vastuullisuusarviointeja tehdään itse ja kolmansien osapulien toimesta. Kumppanuushankkeet räätälöidään aluekohtaisesti vastaamaan paikallisia tarpeita. Niihin kuuluvat kahvinviljelijät, Paulig ja Pauligin paikallinen kumppani, esim. vientiyritys, Reilu Kauppa, International Coffee Partners tai Coffee & Climate.

Jäljitettävyys on osa kahviketjun riskien- ja laadunhallintaa

Vastuullinen hankinta tarkoittaa meille kahvin alkuperän syvällistä tuntemusta sekä pitkiä kumppanuuksia. Kahvin jäljitettävyyden avulla voidaan saada tietoa niin raaka-aineen laatuun liittyvistä asioista kuin hankintaketjun eettisyydestä. Mitä paremmin kahvin alkuperä tunnetaan, sitä helpompi on varmistaa toimitus- ja tuotantoketjun toimivuus sekä ratkaista siinä mahdollisesti ilmeneviä ongelmia. Kehitämme määrätietoisesti kaiken ostamamme kahvin jäljitettävyyttä yhteistyössä kauppakumppaneidemme kanssa. Pystymme jäljittämään ostamamme kahvin osuuskuntiin ja viljelijäyhteisöihin tai tiloille saakka. 

Lue lisää aiheesta liiketoimintajohtajamme Elisa Markulan blogikirjoituksesta.