Juhla Mokka Tumma Paahto &

Luumu-toscapiiras

Juhla Mokka Tumma Paahto ja täyteläisen kirpeä luumu-toscapiiras ovat täydellinen makupari tunnelmallisiin kahvihetkiin. Luumuhillokkeen kirpeyttä taittaa mantelisen makea tosca, joka ei jätä tummaa kahvia jalkoihinsa.

 

Luumu-toscapiiras

Pohja :

100 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

 

Sekoita ja painele pohjan ainekset taikinaksi, esipaista n. 10 min 200 asteessa.

 

Täyte :

700 g tuoreita luumuja

0,75 dl sokeria

0,5 dl vettä

2 rkl perunajauhoja

Keitä seos kasaan ja anna luumujen pehmetä kunnolla. Keittoaika on pidempi jos luumuja ei kuori. Lisää seos esipaistetun pohjan päälle.

 

Toscakuorrutus:

100 g voita

120 g mantelilastuja

1 dl sokeria

2 rkl vehnäjauhoja

2 rkl kermaa tai maitoa

 

Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää kuorrutus luumuseoksen päälle.

Paista kakkua vielä noin 10 min 200 asteessa, tai kunnes kuorrutus on kullanruskea.

 

Back to top