Paulig Mundo Kolumbia & Honduras yhdistelee kahden alkuperämaan makumaailmoja

Tummapaahtoisessa Mundo Kolumbia & Hondurasissa on vaahterasiirappista makeutta. Jälkimaussa voi erottaa paahdettujen pähkinöiden, kuten pistaasin, vivahteen.

Viinintuntijat tietävät, miten viininviljely ja viinin valmistustapa luovat jokaiselle vuosikerralle ainutlaatuisen, vivahteikkaan maun. Samalla tavalla kahvipensaan kasvuolosuhteet vaikuttavat kahvinautinnon makusävyihin. Maaperän ominaisuudet, viljelypaikan korkeus, lämpötila, kosteus ja valo tuovat omat häivähdyksensä niihin moniin aromeihin, joita kahvikupillisen ääreen istahtanut kahvinjuoja pääsee maistelemaan. 

Uusia viinejä luodaan usein yhdistelemällä eri alkuperämaissa viljeltyjä rypäleitä, joiden makuominaisuudet täydentävät toisiaan, tukevat toistensa vahvuuksia. Samalla tavalla luodaan uusia kahvimakujakin. Esimerkiksi uusi Mundo Kolumbia & Honduras on kahden eri alkuperämaan kahvi, jossa näille alkuperämaille ominaiset maut todella pääsevät oikeuksiinsa. Alla kerromme niistä lisää: 

Kolumbia on tunnettu laadukkaasta ja täyteläisestä arabica-kahvilaadusta, jonka vivahteet kehittyvät trooppisten sateiden ja lämmön runsaudessa, usein banaanipuiden suurten lehtien katveessa. Kolumbialaisen kahvin kukkaisenmakeat, hedelmäiset ja pähkinäiset makuominaisuudet ovat kahvinjuojien suosiossa ympäri maailman. 

Hondurasissa kahvipensaat kasvavat tyypillisesti noin 15–20 lämpöasteessa reilusti yli kilometrin korkeudessa vuorilla. Tuliperäisestä maasta kasvuvoimansa ammentavissa muhevissa kahveissa maistuu toffeen, aprikoosin, suklaan ja trooppisten hedelmien aromeja. 

Mundo Kolumbia & Hondurasin makumaailma on luotu näiden kahden alkuperämaan kautta, yhdistämällä kolumbialaiseen pähkinäisyyteen ja vivahteikkuuteen hondurasilaista ryhdikkyyttä ja tukevuutta.  

Hiilineutraali, luomu ja Reilun kaupan tuote 

Makujen ja makuparien lisäksi toinen tärkeä asia, josta Paulig Mundon tunnistaa, on vastuullisuus. Paulig Mundo on Reilu kauppa ja Luomu-sertifioitu sekä hiilineutraali. 

Paulig Mundon kahvipavut tulevat Reilun kaupan osuuskunnilta, jotka yhdistävät satoja pieniä viljelijöitä. Reilussa kaupassa tuotteesta maksetaan viljelijälle vähintään takuuhinta, joka kattaa ympäristön ja ihmisten kannalta kestävän tuotannon kustannukset. Mundo on lisäksi luomukahvisekoitus, eli sen kahvipavut on viljelty luonnonmukaisin menetelmin, ilman keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita. 

Paulig Mundo on myös hiilineutraali. Olemme vähentäneet päästöjä monella eri tavalla: Mundo-kahvin merikuljetuksissa käytetään uusiutuvia polttoaineita, kahvi paahdetaan Vuosaaren hiilineutraalilla paahtimolla ja pakkauksissa käytetään uusiutuvia materiaaleja, joiden päästöt ovat 45 % perinteisiä pakkausmateriaaleja vähäisemmät. Hiilineutraalius on saatu aikaan kompensoimalla ne kahvin elinkaaren aikaiset päästöt, joita ei vielä voida vähentää. Kompensointi on tehty rahoittamalla CarbonNeutral® product -sertifikaatin hyväksymiä ja riippumattoman osapuolen vahvistamia hankkeita, joissa suojellaan ja istutetaan metsää. Lue lisää hankkeista täällä.

Paulig Mundo on siis paitsi vivahteikas makunautinto, myös vastuullinen valinta!

Back to top