Juhla Mokka Luomu &

Sitruuna-lakritsiraakakakku

Juhla Mokka Luomu on reilu luomukahvi, jonka keväisenä makuparina maistuu raikas raakakakku. Trendikkään kakun maussa yhdistyvät lakritsi ja kirpsakka sitruuna. Herkullinen raakakakku on täynnä hyvää tekeviä aineksia ja se sopii monenlaiseen ruokavalioon. Kokeile trendikästä raakakakkua Juhla Mokka Luomun makuparina!

SITRUUNA-LAKRITSIRAAKAKAKKU (JÄÄDYKE)

Pohja:
1 dl pähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
1 dl taateleita (kivettömiä)
Hyppysellinen suolaa

Täyte:
400 ml kookosmaitoa
1 sitruunan kuoret ja mehu
½ tl vaniljauutetta
1,5 rkl lakritsijauhetta
2 rkl lucumaa tai tocoa
½ rkl psylliumia
1 dl kookosöljyä
Maun mukaan (sitruuna-)steviatippoja
Hieman suolaa

 

Koristele esimerkiksi lakritsilla, sitruunan kuorella tai kookoslastuilla.

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Jos pohja vaikuttaa kuivalta, voit lisätä pikkutilkan vettä.

Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla ja öljyä reunat ja pohja kookosöljyllä. Painele pohjaseos vuokaan ja nosta jääkaappiin.

Sulata täytteeseen tarvittava kookosöljy. Raasta sitruunan kuoret ja purista mehu. Mittaa kaikki täytteen aineet psylliumia lukuun ottamatta kulhoon ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää psyllium samalla sekoittaen. Säädä makeutus haluamallesi tasolle. Kumoa täyte pohjan päälle ja nosta se pakastimeen. Anna kakun tekeytyä pakastimessa useamman tunnin tai yön yli. Ota kakku huoneenlämpöön noin 15 min ennen tarjoilua. Koristele halutessasi ennen tarjoilua.