Juhla Mokka Tumma Paahto &

Piparijuustokakku

Mikä olisikaan parempi makuyhdistelmä joulun juhlapöytään kuin kahvi ja pipari? Juhla Mokka Tumma Paahto ja piparinen juustokakku ovat ihanan täyteläinen makuyhdistelmä joulun herkutteluihin. Kuuma kahvi tuo ihanasti esiin viileän juustokakun mausteisuuden - tämä makupari vie taatusti kielen menneessään!

Resepti:

Piparijuustokakku (noin 10 hengelle)

Pohja

  • 100 g pipareita
  • 30 g voita
  1. Murskaa piparkakut ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita.
  2. Vuoraa rengasvuoan reunat muovikalvolla ja laita leivinpaperi alustaksi.
  3. Painele keksi-voiseos rengasvuoan pohjalle tasaisesti ja laita kylmään kovettumaan.

Täyte

  • 3 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4 kpl liivatelehtiä
  1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeäksi.
  2. Vaahdota kerma.
  3. Sekoita vaahdotettu kerma, tuorejuusto, sokeri ja mausteet tasaikseksi seokseksi. Lisää pikku vesitilkkaan sulatetetut liivatelehdet ohuena nauhana massan joukkoon hyvin sekoittaen.
  4. Kaada massa rengasvuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta sileäksi. Laita kylmään hyytymään.
  5. Poista hyytyneestä kakusta vuoan reunat ja koristele kanelilla, piparkakuilla, tähtianiksella tai muulla haluamallasi kausikoristeella.
  6. Nauti!
Back to top