Paulig Café Parisien &

Minttumoussekakku

Kahvin valinta ei ollut vaikeaa, valitsen ehdottoman lempikahvini, tummapaahtoisen Parisienin (päiväni ei ala ilman pannullista Parisienia). Mietin useita lähestymistapoja, mm. mintulla maustettu creme brulee, mutta koska kahvi ja suklaa ovat perinteinen pari, suklaata siis halusin itsekin. Kakkuun päädyin, sillä koin, että kakku pohjalla on kuitenkin rakenteeltaan kahvin kanssa paremmin sopiva, kuin kokonaan vanukasmainen ruoka.

Halusin raikastaa perinteisiä, usein tummasta suklaasta tehtyjä ”raskaita” kakkuja. Valitsin täytteeseen vaaleaa maitosuklaata ja kakun kantavana voimana on raikas minttu. Minttu antaa ihanan viileän säväyksen makeiden ja voimakkaiden suklaiden sekä erittäin vahvaksi keitetyn upean ranskalaisen kahvin kanssa. Kakku tarjoillaan viileänä kuuman kastikkeen ja kahvin kanssa, mikä vielä korostaa kakun raikkautta.

Katso resepti