Paulig Café Parisien &

Macaronleivokset

Suloisen herkkupalan, eli marenkisen macaronleivoksen kanssa suosittelemme tarjottavaksi kahvia, joka kestää vaihtelevat täytevaihtoehdot. Parhaiten macaronleivosten makupariksi sopii ranskalainen maitokahvi Cafè au lait, tummapaahtoisesta Parisien kahvista.

Taikina

2 pussia mantelijauhetta

3 dl tomusokeria

3 kananmunan valkuaista

2 rkl kaakaojauhetta

3/4 tl perunajauhoja

Täyte

75 g voita

1,5 dl kaakaotomusokeria tai muuta makutomusokeria

Sekoita mantelijauhe, perunajauhot ja tomusokeri. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä samalla voimakkaasti sekoittaen. Vaahdota kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Siivilöi manteli-sokeriseos valkuaisvaahtoon ja sekoita varovasti nostellen kunnes seos on tasaista. Paista 15-20 minuuttia 160 asteessa. Jäähdytä taikinapohjat ennen leivinpaperista irrottamista. Vatkaa sulanut, huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä täyte veitsellä pohjaan ja yhdistä sillä kaksi pohjaa toisiinsa.