Paulig Café Barcelona &

Crema Catalana

Café Barcelonan paahteisen tumma maku vie ajatukset Välimeren lämpöön ja kiireettömiin iltapäivän kahvihetkiin. Tumman kahvin kanssa maistuu katalonialainen näkemys perinteisestä crème brûléesta, crema catalana, jonka rapean kuoren alta paljastuu pehmeän appelsiininen kermavanukas. 

 

Crema Catalana

n.10kpl

puolikas appelsiinin mehu ja kuori raastettuna

1 kanelitanko

6dl kuohukerma

2dl maito

puolikas vaniljatanko

Kiehauta ylläolevat raaka-aineet ja anna maustua vähintään 15minuuttia.

200g keltuainen ( n.8kpl)

150g sokeri

 

Sekoita keltuainen ja sokeri, ja vispaa massaan maustettu kerman ja maidon seos.

Kaada massa siivilän läpi uuninkestävään vuokaan ja laita 95asteiseen uuniin, kunnes massa on hyytynyt noin tunnin verran. Jäähdytä. Seuraavana päivänä ripottele pinnalle ruokosokeria ja paahda kaasupolttimella.