54. Lauri Heiskari

surffaaja & projektipäällikkö

Surffaus on joillekin harrastus, mutta toisille se on tarkoitus. Jotkut se saa niin pauloihinsa, että he surffaavat jopa Suomen talven hyisen myrskyn nostattamilla aalloilla. Suomessa surffauksen harrastaminen on mahdollista yleensä ainoastaan myrskysäässä, jolloin aallot ovat tähän tarkoitukseen tarpeeksi suuria. Tämä Härmäsurffiksikin kutsuttu laji vaatii aaltojen, tuulen ja taidon lisäksi paljon myös viitseliäisyyttä, sillä surffipaikat sijaitsevat usein kaukana ja haastavien yhteyksien päässä.

Lauri Heiskari - entinen ammattilaislumilautailija ja nykyinen kaksinkertainen surffauksen Suomen mestari – kokee Suomi-surffin taian piilevän lajin haastavuudessa.

Jos ihmiset Kaliforniassa heräs ja huomas et tuulee, niin ei kukaan lähteny veteen. Mutta Suomessa lähetään hakemaan just päinvastasia olosuhteita, milloin ei muualla mentäis edes merta kohti. Se on jotenkin vaan niin absurdia, kun katsoo sitä merta ja se näyttää ihan kaaokselta. Suomessa surffaamisen taika on siinä, et se näyttää siltä et siinä ei voi onnistuu. Ja sit siitä tulee niin sairaan hyvä fiilis kun sä onnistuitkin löytää sen pienen rauhallisen hetken kaiken sen sekamelskan seasta.

Takaisin
Back to top