45. Teemu Muurimäki

Vaatesuunnittelija

Vaatesuunnittelija Teemu Muurimäki suunnittelee uniikkeja naisten ilta- ja hääpukuja. Hän tekee asuista kantajiensa näköisiä, ennakkoluulottomia ja erottuvia. Suomessa upeista ja persoonallisista iltapuvuista tunnettu Teemu suunnittelee lisäksi tilauksesta designasuja ja teatteripuvustuksia. Teemu on unelmatyössään Pariisissa ja hänen työnantajansa on Euroopan toiseksi suurin hääpukuvalmistaja Cymbeline.

Teemun innostus vaatteisiin juontaa juurensa kotoa. Hänen äitinsä on ompelija ja Teemu on lapsesta asti tehnyt itse vaatteita. Koulussa häntä kiinnostivat kuvataiteet ja piirustus. Taidelukiosta opinnot jatkuivat ammattikoulun vaatturilinjan kautta Taideteolliseen
korkeakouluun, jossa hän valmistui taiteiden maisteriksi. Mukaan on mahtunut myös opiskelua Englannissa ja Italiassa.

- Laadukas materiaali on hyvän puvun perusta. Suunnittelun lähtökohta on visio, jolle yritän löytää mahdollisimman kiinnostavan materiaalin ja muodon yhdistelmän niin, että syntyy toimiva kokonaisuus. Pyrkimykseni on aina luoda jotain uutta, Teemu kertoo.

TEEMU VIIHTYY UNELMA-AMMATISSAAN
Teemulla on kokonaisvaltainen ja innostunut ote työhönsä. 

- Minulla on ehkä jopa lapsenomainen kiinnostus vaatteisiin, materiaaleihin ja väreihin. Nautin vaatteen luomisesta ja muotoilusta. Sen takia tätä työtä teen.

- Koen naisten iltapukujen suunnittelun taiteellisesti haastavaksi ja nyt suunnittelen ammatikseni ilta- ja hääpukuja. Mielestäni on tärkeää pitää kiinni omasta näkemyksestään ja keskittyä siihen, missä tuntee olevansa hyvä.

- Olen unelma-alalla, nautin jokapäiväisestä työstäni inspiroivien materiaalien ja luovuuden parissa.

TINKIMÄTÖN KÄSITYÖN TAITAJA
Teemun mukaan uusiutumiskyky on vaatesuunnittelijan merkittävin ominaisuus. Täytyy löytää uusia muotoja ja ideoita muotiin. Tärkein työvaihe suunnittelussa on sovitus.

- Uniikkipuvun suunnittelun aloitan kartoittamalla asiakkaan tarpeet käyden läpi puvun käyttötarkoituksen ja lähtökohdat. Siitä käynnistyy kehitysprosessi, jonka tarkoituksena on luoda jotain uutta ja mielenkiintoista. Tämä suunnittelu tapahtuu piirtämällä tai muotoilemalla kankaasta nuken päälle. 

Suunnittelijan pitää tuntea tarkkaan vaatteen tekninen rakenne ja perusmuodot. Mutta sen lisäksi Teemu haluaa löytää aina vaatteeseen jonkin uuden asian, erilaisen kombinaation materiaalin ja muodon suhteen.

- Sovituksessa kontrolloidaan sitä, että puku näyttää siltä kuin on tarkoitus. Vasta sovituksessa konkreettisesti näkee, minkälaiseksi puku on muotoutumassa ja mihin suuntaan on jatkettava.

- Suunnittelijan on luonnollisesti vastattava lopputuloksesta. Jo äiti opetti, että vaate pitää olla niin hyvin tehty, että sen voi pukea vaikka väärin päin päälle. Laadukas ja hyvin istuva vaate tuo vaatteen kantajalle itsevarmuutta.

KAHVITAUKO - UUSIA NÄKÖKULMIA
Suunnittelu ja puvun rakentaminen on intensiivinen prosessi, jossa myös tauoilla on tärkeä merkitys.

- On pakko saada ajatukset välillä jonnekin ihan muualle, jotta saa uuden näkökulman vaatteeseen. Minulla kahvitauko avaa silmät, haastaa vielä kerran jo tehdyn työn.

- Uusien asioiden kohtaaminen ja erilaiset kokemukset ruokkivat enemmän luovaa suunnittelua kuin totutut rutiinit.

Yhteystiedot:

Teemu Muurimäki
61 Rue Du Faubourg St Martin
75010 PARIS, FRANCE
+ 33 6 84 36 49 03

Teemun pukuja voi tiedustella Suomessa Villisilkki-liikkeestä.

Takaisin
Back to top