Tres Leches -kakku eli kolmen maidon kakku on makea makupari pähkinäiselle Presidentti Origin Blend Colombia -kahville.
Torta de Tres Leches on tyypillinen juhlakakku Latinalaisessa Amerikassa. Se on hyvin mehevä, sillä kakun päälle valutetaan erilaisista maidoista kuten kondensoidusta maidosta ja kermasta tehtyä makeaa maitoseosta. Kakku onnistuu myös vegaanisena versiona: maitotuotteet voidaan korvata kaurapohjaisilla tuotteilla kuten kaurakermalla.
Resepti
Valmistusaika: 45 min + kakun jäähtymisaika
Vuoka: n. 28 x 18 cm brownievuoka
Kakkupohja:
1,5 dl kaurakermaa
1 dl kauramaitoa
2 tl omenaviinietikkaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1,5 dl sokeria (myös kookossokeri sopii hyvin)
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl aitovaniljajauhetta
0,5 tl suolaa
Kakun päälle:
1 dl kaurakermaa
0,5 rkl sokeria
¼ tl aitovaniljajauhetta
Lisäksi: vispattu kauravaahto tai muu kermavaahto sekä koristeluun marjoja kuten punaherukoita makeutta tasapainottamaan.
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Sekoita kaurakerma ja -maito yhteen omenaviinietikan kanssa. Anna tekeytyä n. 5 minuuttia. Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen. Kaada joukkoon kaurakerma-maitoseos ja sekoita varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 30 minuuttia.
Keitä kattilassa kaurakermaa, sokeria ja vaniljajauhetta n.5 minuuttia hiljalleen sekoitellen. Kaada seos uunista tulleen kakun päälle ja anna kakun jäähtyä. Kun kakku on jäähtynyt levitä päälle kauravispi tai kermavaahto. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat tekeytyneet. Nauti makean kakun kanssa marjoja sekä kuppi täyteläistä Presidentti Origin Blend Kolumbia-kahvia.
Tutustu koko Presidentti Origin Blend -tuoteperheeseen ja seikkaile tummien makujen mantereille!