Täyteläinen suklaapiiras on herkullinen makupari tummapaahtoiselle kahville. Piiras on helppo valmistaa, eikä valmistamiseen tarvita uunia. Tarjoile piiras jälkiruoaksi kermavaahdon ja marjojen kera ja nauti piiraan kanssa kuppi tummapaahtoista kahvia.
Ohje on vegaaninen ja gluteeniton!
valmistusaika: 20 min + jähmettyminen yön yli
Pohja:
1 d / n.35 g gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl / n.55 g manteleita
60 g taateleita (kaupan hedelmähyllystä, muista poistaa kivet)
25 g tummaa suklaata (väh 70%)
1 rkl kookosöljyä
ripaus suolaa
Täyte:
2-2,5 dl kookoskermaa (kookoskermapurkin jähmettynyt osa, esim.Santa Maria luomu kookosmaitotölkistä)
40 g taateleita (kaupan hedelmähyllystä, muista poistaa kivet)
50 g tummaa suklaata (väh 70 %)
2 rkl Café Singapore -kahvia
ripaus suolaa
Tarjoiluun: kermavaahtoa (esim.kookoskermavaahtoa, kaura- tai soijavispiä) ja marjoa. Koristeluun: mintunlehtiä.
Blendaa kaikki täytteen ainekset tehosekoittimessa, kunnes saat helposti muotoiltavaa taikinaa. Taputtele taikina pienen (n.16-18 cm halkaisija) leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan tai piirasvuoan pohjalle. Sulata täytteen tumma suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Blendaa kaikki täytteen ainekset sileäksi blenderissä. Huom. täytteen kuuluu olla juoksevaa. Kaada täyte piiraspohjan päälle ja anna piiraan jähmettyä joko pakastimessa muutama tunti tai jääkaapissa yön yli. Vatkaa kermavaahto ja koristele piiras vaahdolla, marjoilla ja mintunlehdillä. Piiras on sulaessaan hyvin pehmeä ja täyteläinen. Säilytä piirasta jääkaapissa, jotta se pysyy kiinteänä.