Kahvin valmistus oikeaoppisesti

Erinomaisen kahvin salaisuus ovat kahvin laatu ja tuoreus, hyvälaatuinen vesi, sopiva valmistusmenetelmä ja puhtaat valmistuslaitteet.

Eri kahvihetkiin on tarjolla erilaisia kahveja. Tärkeää kahvin valmistuksessa on, että valitset valmistusmenetelmään jauhatukseltaan sopivan kahvin ja annostelet sen oikein. Kahvi ei ole valmisjuoma, joten valmistus vaikuttaa siihen, minkälainen juoma kuppiin päätyy. Pauligin kahvipakkauksiin painetut symbolit kertovat, mille valmistusmenetelmälle kahvi sopii.

 

Näin valmistat lempikahvisi

Pressopannun käyttö on yksinkertaista

  1. Lämmitä pressopannu kuumalla vedellä.
  2. Annostele kahvijauhe pannuun (60–70 g kahvia 1 litraa vettä kohden). Käytä mittana kukkurallisia ruokalusikoita tai Pauligin kultamittaa (7 g). Parhaan tuloksen saat käyttämällä pressopannulle tarkoitettua jauhatusta.
  3. Kaada kuuma vesi (92–96 C°) pannuun kahvijauheen päälle. Sekoita ja aseta kannellinen mäntäosa pannun päälle, jotta kahvin aromit eivät katoa.
  4. Anna kahvin hautua 3–5 minuuttia. Paina mäntä alas ja tarjoile kahvi.

Kolme askelta täydelliseen pressokahviin    

  1. Lämmitä pressopannu etukäteen
  2. Käytä oikeaa jauhatusta
  3. Anna kahvin hautua 3–5 minuuttia ja paina mäntä sitten alas

Pressopannun puhdistus

Pese kahvinvalmistusvälineet joka käytön jälkeen. Huomioi oheiset ohjeet pressopannun puhdistuksessa.

Puhdista lasipannu ja mäntä aina kun olet valmistanut kahvia. Poistaaksesi kahvirasvan pese ne lämpimällä ruokasoodaliuoksella (3 ruokalusikallista ruokasoodaa 1 litraan vettä) tai kahvinvalmistusvälineiden puhdistukseen tarkoitetulla aineella.

Muista! Paras keino saada pressopannu puhtaaksi ja kirkkaaksi on pestä se käsin. Älä laita sitä astianpesukoneeseen.

 

Pressopannu – näin teet kahvin pressopannulla

Pressopannulla valmistat aromikasta kahvia, joka kruunaa esimerkiksi viikonloppubrunssin. Pressokahvissa on hieman enemmän rasvaa kuten pannukahvissa ja sen myötä myös täyteläisempi maku.