Vastuullisuustyötä yksissä kansissa: Pauligin #Beanthere-julkaisu kertoo teoista kahvin valoisan tulevaisuuden puolesta

27.9.2018

Vastuullisuus ja kahvin ystävien kuunteleminen ovat olleet Pauligin toiminnan kulmakiviä koko yrityksen yli 140-vuotisen historian ajan. Paulig haluaa kertoa avoimesti työstään ja teoistaan kahvin valoisan tulevaisuuden edistämiseksi, pensaasta kuppiin. #Beanthere-julkaisuun on kerätty kattavasti tietoa Pauligin vastuullisuustyöstä koko kahvin arvoketjussa.

Julkaisu on saatavilla sekä suomeksi että englanniksi niin painettuna versiona kuin verkkolehtenä.

Vastuullista toimintaa koko arvoketjussa

Kahvin arvoketju on monivaiheinen. Yhteistyö ja kumppanuudet ovat avainasemassa Pauligin vastuullisuustyössä.

”Osallistumme alkuperämaissa aktiivisesti toiminnan kehittämiseen esimerkiksi tukemalla kahvinviljelyn kannattavuutta ja rakennamme myös hyvinvointia paikallisille yhteisöille. Kumppanuushankkeidemme kautta olemme tavoittaneet noin 100 000 kahvinviljelijää. Olemme perustajajäseniä International Coffee Partners ja Coffee & Climate -hankkeissa”, kertoo Pauligin hankinnasta vastaava András Koroknay-Pál.

Alkuperämaiden syvällinen tunteminen on vastuullisuustyömme keskiössä. #Beanthere-julkaisussa tuomme arjen vastuullisuustyötämme kahvin alkuperämaissa esille hankintapäällikkö Anna Vänskän vuoden kestäneen kahvimatkan kautta. Julkaisussa kerrotaan myös kahvin jäljitettävyydestä sekä nostetaan esiin kahvin parissa työskenteleviä ihmisiä. Lehdestä löytyy lisäksi tietoa, miten vastuullisuus on huomioitu kodin ulkopuolisissa kahviratkaisuissamme työpaikoilla ja millaisia innovatiivisia ympäristötekoja on toteutettu Baltiassa.

Ilmastonmuutos on vakava uhka kahville ja siksi Paulig on tehnyt ilmastotyötä pitkäjänteisesti. Yritys on sitoutunut vähentämään ilmastovaikutuksiaan 40 prosentilla vuoden 2020 loppuun mennessä energiatehokkuuteen ja edelleen uusiutuvaan energiaan panostamalla. Kaikki Pauligin kahvi on paahdettu Vuosaaressa biokaasulla vuodesta 2015 ja paahtimon käyttämä energia on 100-prosenttisesti uusiutuvaa.

Vain varmennetusti vastuullista kahvia

Paulig paahtaa noin joka sadannen maailmassa tuotetun kahvipavun, mikä tarkoittaa noin 60 miljoonaa kiloa kahvia vuodessa.

”Suomessa juodaan eniten kahvia maailmassa per henkilö, joten meillä, jos kenellä, on mahdollisuus vaikuttaa omilla valinnoillamme kahvin valoisaan tulevaisuuteen. Teemme kaikkemme sen eteen, että kahvin ystävät voivat ostaa ja nauttia kahvinsa hyvillä mielin. Olemme sitoutuneet siihen, että kaikki kahvimme on varmennetusti vastuullista”, sanoo Koroknay-Pál.

Paulig saavuttaa tämän vuoden loppuun mennessä merkittävän tavoitteen: kaikki Pauligin kahvi tulee olemaan vastuulliseksi varmennettua eli vastuullisten kumppanuusohjelmien kautta hankittua tai vastuullisesti sertifioitua. Pauligin vastuullisuusteoista voi lukea lisää Paulig-konsernin vastuullisuusraportista.

Paulig Coffee: vastuullisuustyön kohokohtia

  • Kaikki kahvi on paahdettu Vuosaaressa biokaasulla vuodesta 2015
  • Vuosaaren paahtimo on käyttänyt 100 % uusiutuvaa energiaa vuodesta 2017
  • Kaikki Paulig-kahvi on sertifioitua tai vastuulliseksi varmennettua vuoden 2018 loppuun mennessä

Lue tabloid suomeksi.
Lue lisää Paulig Coffeen vastuullisuustyöstä.

Lataa korkearesoluutiokuvat