Suomen ensimmäisellä kahvipakkausten kiertotalouspilotilla vauhdikas startti: yli 10 000 kerättyä kahvipakkausta

15.10.2019

K-ryhmä, Paulig ja Globe Hope yhdistivät kesäkuussa voimansa Suomen ensimmäisessä kahvipakkausten keräyspilotissa, jossa kahvipakkaukset saavat uuden elämän. Pilotti on käynnistynyt vauhdilla, sillä kesä-syyskuun aikana tyhjiä pakkauksia kerättiin huimat 10 000 kappaletta. Kahvipakkauksista valmistettavat kierrätystuotteet tulevat myyntiin loppuvuoden aikana.

K-ryhmän, Pauligin ja Globe Hopen yhteinen, kesäkuussa käynnistynyt kiertotalouspilotti kannustaa kuluttajia palauttamaan tyhjät kahvipakkaukset uusien tuotteiden, kierrätysmateriaaleista valmistettujen asusteiden raaka-aineiksi. Kahvipakkauksia kerätään vuoden loppuun asti Nummelan, Lohja Lempolan, Karkkilan, Vihdin ja Veikkolan K-Supermarketeissa, joista tyhjät pakkaukset toimitetaan Globe Hopelle.

– Keräyspilotti on saanut erinomaisen vastaanoton täällä Veikkolan K-Supermarketissa. Kahvipakkauksia kertyi ensimmäisen viikon aikana 600 kappaletta, ja nyt lokakuun alkuun mennessä olemme keränneet jo noin 3 000 tyhjää kahvipakkausta, Veikkolan K-Supermarketin K-kauppias Cedrik Liljestrand kertoo.

Yhteensä kahvipakkauksia on kertynyt pilotissa mukana olevista K-kaupoista neljässä kuukaudessa noin 10 000 kappaletta.

On ollut upeaa huomata, että pilotti on lähtenyt loistavasti liikkeelle. Materiaalia on tullut meille ovista ja ikkunoista! Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala toteaa.

Olemme nyt puhdistaneet ja lajitelleet saamamme kahvipakkaukset sekä kokeilleet, millaisiin asusteisiin kahvipakkaus taipuu. Tavoitteenamme on ollut kehittää tuotteita, jotka näkyvät uudella ja trendikkäällä tavalla katukuvassa, Lukkala jatkaa.

Käytetyistä kahvipakkauksista uusia tuotteita moneen tarpeeseen

Kahvipakkauksista valmistetaan kahdeksan erilaista kierrätystuotetta, jotka saadaan loppuvuoden aikana myyntiin pilotissa mukana oleviin K-Supermarketeihin sekä Pauligin ja Globe Hopen verkkokauppoihin.

– Monipuolinen tuotevalikoima sisältää esimerkiksi kainalo- ja pikkulaukun, kestävän kauppakassin, kynäpenaalin ja lompakon, joten valikoimasta löytyy tuotteita monenlaiseen makuun ja tarpeeseen, Pauligilla Suomen vähittäiskaupan markkinoinnista vastaava Kati Kyllönen iloitsee.

Kaikki Pauligin tyhjät kahvipakkaukset voi kierrättää pilotin keräysastioiden ohella myös tavalliseen muovinkeräykseen tai sen puuttuessa sekajätteeseen, jolloin pakkaus hyödynnetään energiana.

Lue lisää Suomen ensimmäisestä kahvipakkausten kiertotalouskokeilusta ja tutustu pilottiin tarkemmin Pauligin 20. kahvilähettiläs Iinaroosa Kanthin johdolla.

Lataa korkearesoluutiokuvat

Back to top