Onnelliset pavut reseptinä maailman parhaaseen kahviin

15.8.2018

Paulig avaa kuluttajille kahvipavun matkan pensaasta kuppiin ja satsaa kahvin vastuulliseen arvoketjuun. Vastuullisuus ja kahvin alkuperän syvällinen tunteminen ovat elinehdot kahvin tulevaisuudelle, minkä vuoksi Paulig myös vierailee alkuperämaissa säännöllisesti.

Paulig Coffee -liiketoiminnan hankintapäällikkö Anna Vänskä vietti juuri vuoden kiertäen kahvin alkuperämaissa Etelä- ja Väli-Amerikassa sekä Afrikassa. Paikan päällä hän näki konkreettisesti ja kävi vuoropuhelua viljelijäyhteisöissä, millaista kahvinviljelijän arki on ja mitkä seikat vaikuttavat kahvin valoisaan tulevaisuuteen. Pauligilla keskiössä on kannattava kahvinviljely, jotta maistuvaa ja laadukasta kahvia olisi tarjolla myös seuraaville sukupolville.

”Tieto siitä, mistä kahvi tulee ja mitä sen taustalla on, parantaa kahvihetkeä. Kahvin alkuperän syvällinen tunteminen on vastuullistyömme lähtökohta ja minusta on tärkeää, että avaamme myös kuluttajille kahvituotannon eri vaiheet pensaasta kuppiin. Tavoitteenamme on tehdä maailman parasta kahvia, joka syntyy vain vastuullisen arvoketjun läpi kulkeneista kahvipavuista”, Vänskä kertoo ja jatkaa: 

”Kahvin valoisaa tulevaisuutta uhkaavat monet eri tekijät, kuten ilmastonmuutos ja kahvinviljelyn kannattamattomuus. Teemme jatkuvasti töitä kahvin valoisan tulevaisuuden puolesta ja lähtökohtamme on, että kahviketjun jokainen osapuoli saa riittävän toimeentulon sekä kahvia viljellään luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen. Olemmekin sitoutuneet siihen, että kaikki kahvimme on vastuulliseksi varmennettua eli hankittu kumppanuusohjelmiemme kautta tai niissä on UTZ-, Rainforest Alliance tai Reilu kauppa ja Luomu -sertifikaatti”, Vänskä tiivistää.

Voita matka onnellisten papujen äärelle

Paulig tarjoaa tänä syksynä mahdollisuuden matkustaa katsomaan, miten vastuullista kahvia viljellään. Pauligin Paula järjestää yhdessä tubettaja Roni Backin kanssa alkusyksystä YouTubessa arvonnan, jonka voittaja pääsee heidän kanssaan matkalle Kolumbiaan onnellisten papujen äärelle marraskuussa 2018. Kampanja alkaa 24. elokuuta ja se toteutetaan Pauligin YouTube-kanavalla. Marraskuisen matkan kulkua voi seurata sekä Pauligin että Roni Backin kanavilla.

Tutustu Pauligin vastuullisuustyöhön: www.paulig.fi/vastuullisuus

Lisätiedot ja kuvat:
Pirjo Hästbacka, viestintäpäällikkö, Paulig, p. 050 356 8359
media@paulig.com, https://news.cision.com/fi/paulig-group

Lataa korkearesoluutiokuvat