Kahvi tarvitsee pakkauksen, joka suojaa sitä hapelta, kosteudelta ja valolta, pitää maut ja aromit tallessa sekä kestää ehjänä kuljetuksen paahtimolta aina loppukäyttäjille saakka.Pakkausten kehittäminen onkin pitkäjänteistä työtä.

Etsimme jatkuvasti uusia ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja kahvin pakkaamiseksi. Tähän on kaksi tietä: voimme vähentää nykyisten pakkausmateriaalien määrää tai kehittää ja ottaa käyttöön täysin uusia, ympäristön kannalta parempia materiaaleja. Pakkausten tuotekehitys vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, koska jokainen uusi pakkaus­innovaatio voidaan ottaa käyttöön aikaisintaan vuoden kuluttua. Jotta ympäristöystävällisyys toteutuisi, pakkausten ohentaminen tai uusien materiaalien käyttöönotto eivät saa heikentää kahvin laatua tai vaarantaa pakkausten kestävyyttä. Kaikille uusille pakkauksille tehdään muun muassa usean kuukauden säilyvyystesti, jolla varmistetaan kahvilaadun säilyminen virheettömänä.

Pauligin pakkausten merkkipaalut

1924

Paulig toi ensimmäisenä markkinoille kuluttajapakkaukset

1929

Pauligin kahvit saivat nimet

1931

Kahvipakkauksiin lisättiin päivämääräleimat ensimmäisenä Euroopassa

1955

Kahvia alettiin pakata ilmatiiviisiin peltitölkkeihin

1960

Paulig toi markkinoille maailman ensimmäiset tyhjiöpakatut kahvipakkaukset

1995

Paulig luopui kahvipakettien pahvikoteloista

2010

Paulig otti käyttöön biohajoavan pakkausmateriaalin kaupalliseen tuotteeseen ensimmäisenä kahvipaahtimona maailmassa.

 

Kaikki Pauligilla syntyvä jäte saa uuden elämän

Vielä 2000-luvun alussa pääosa paahtimon jätteestä päätyi kaatopaikalle, nykyään sekajätettä ei normaalitilanteessa tuotantoprosessin aikana synny enää lainkaan. Suurin osa syntyvästä jätteestä on energiajätettä, joka ohjataan hyötykäyttöön.

  • Rikkinäiset puulavat, laminaattisilppu, muovipakkaukset ja likaantunut tai märkä paperi sekä pahvi jatkavat matkaansa paahtimon energiajaepuristimen kautta jätehuoltoyhtiöön ja uudelleen energiana hyödynnettäväksi.
  • Muovi - ja kartonkijätteelle on omat puristimensa, mikä mahdollistaa lajittelun ja materiaalin kierrätyksen
  • Biojäte, kuten raakakahvista irtoava kahvipöly, paahdettaessa syntyvä kahvihilse ja pakkausprosessin jäljiltä putkistosta poistettavat kahvijäämät, kerätään kompostoitavaksi mullaksi tai puristetaan briketeiksi. 
  • Toimistotiloissa on erilliset kierrätyslaatikot energiajätteelle, keräyspaperille, toimistopaperille, tuhottavalle paperille ja kartongille sekä biojätteelle.