Nuorten ja aikuisten ajatukset vaihtuvat kahvikupin äärellä

Lapset ja nuoret ovat yhteiskunnallisten hankkeidemme tärkein kohderyhmä. Olemme olleet mukana tukemassa Walkersin toteuttamaa ennaltaehkäisevää nuorisotyötä pitkäjänteisesti jo vuodesta 1999. Lahjoitamme kahvit kaikkiin Suomen Walkers-kahviloihin ja koulutamme kahviloiden työntekijät valmistamaan tuotteistamme hyvää kahvia.

Lähtökohta yhteistyölle oli aikoinaan se, että halusimme olla mukana tarjoamassa nuorille turvallisen paikan, jossa he voivat tavata ikätovereitaan, mutta myös välittäviä aikuisia. Tukiverkosto on nuorelle tärkeä. Walkersin toiminnan ydinajatukset turvallisuusläsnäolo ja kaikkien hyväksyminen vetoavat meihin ja ovat linjassa eettisten periaatteidemme kanssa.

Mielestämme kahvikupin äärellä käydyt keskustelut ovat niitä kaikkein välittömimpiä, luontevimpia ja kotoisimpia tilanteita sekä ikätovereiden kesken että  eri sukupolvien välillä – ja näitä hetkiä toivomme Walkersissa koettavan päivittäin.

Tuemme uuden lastensairaalan rakentamista 1,5 miljoonalla eurolla

Paulig-konserni on ollut mukana suomalaisten arjessa jo yli sadan vuoden ajan. Yritys jatkoi tällä tiellä lahjoittamalla 1,5 miljoonaa euroa uuden lastensairaalan rakentamiseen.

Kun Lastenlinna vuonna 1948 vihittiin käyttöön, myös Paulig osallistui talkoisiin.”Olemme kaikki osia siinä yhteistyössä, joka kohdistuu ei ainoastaan itseemme ja yritykseemme, vaan myöskin koko nykyiseen yhteiskuntaan sen moninaisine eri toimintamuotoineen”, totesi silloinen Pauligin toimitusjohtaja Eduard Paulig sodan jälkeisinä vuosina. Tuolloin jälleenrakentaminen oli kuumimmillaan ja vaati kaikkien yhteiskunnallisten tahojen osallistumisen.

1940-luvulla Mannerheimin Lastensuojeluliitto rakensi Lastenlinnan ja sai Amerikasta lahjoituksena kahvia. Paulig osallistui Lastenlinnan rakennustalkoisiin pakkaamalla kahvin. Kahvi oli pakattu paahtamattomana pieniin 250 gramman Lastenlinna-kahvipakkauksiin, joiden tiimoilta järjestettiin vuonna 1945 kahviarpajaiset Stockmannin tavaratalossa. Arpajaiset olivat menestys, sillä kahvi oli sodan jälkeen vielä säännöstelyn alaista ja sen kysyntä suurta. Se soveltui hyvin eri keräysten vetonaulaksi. Voittoa saatiin siihen aikaan huomattava summa – 1,2 miljoonaa markkaa. 

”Lapset ja nuoret ovat Paulig-konsernin yhteiskunnallisten projektien tärkein kohderyhmä. Siksi haluamme olla mukana tässä hankkeessa. Toive osallistua Uusi Lastensairaala 2017 -projektiin tulee niin henkilöstöltä kuin omistajiltamme. Henkilöstö on muistellut 1940-luvun Lastenlinna-kahvia ja kysellyt voisimmeko olla mukana myös tällä kertaa näin tärkeässä hankkeessa”, kertoo konsernijohtaja Jaana Tuominen.

 

Olemme mukana lähialueen lasten ja nuorten urheilutoiminnassa

Tuemme lasten ja nuorten urheilutoimintaa Helsingin Vuosaaressa paikallisen jalkapalloseuran, FC Viikinkien kautta. Tuemme seuran toimintaa rahallisesti sekä lahjoittamalla kahvia ja mukeja. Tärkeää osana yhteistyötä seuran jäseniä kannustetaan myös huolehtimaan lähiympäristöstään. Paulig järjestää vuosittain Viikinkien ja Helsingin kaupungin kanssa yhteistyössä kaikille avoimen kevätsiivoustempauksen Vuosaaren ulkoilualueilla.
 

Muita tapojamme tukea yleishyödyllistä toimintaa:

Vantaan Invalidit ry

Paulig työllistää Työkeskus Visun kautta Vantaan Invalideja markkinointikampanjoiden alihankintatöissä. www.vantaaninvalidit.fi.

Domcafé

Paulig on tukenut vuodesta 2001 lähtien Turun tuomiokirkkoseurakunnan Domcafé-lähetyskahvilaa kahvilahjoituksin. Kesästä 2010 alkaen Domcafé on tukenut Lasten Pankkia, jonka varoja käytetään lasten ja nuorten koulutusta tukeviin hankkeisiin eri maissa. www.turunsrk.fi