Helsingin Vuosaaren satamassa sijaitseva paahtimomme on valmistunut vuonna 2009 ja se lukeutuu maailman energiatehokkaimpien kahvipaahtimoiden joukkoon. Kahvin paahtaminen tapahtuu kolmella paahtokoneella, johon kuhunkin mahtuu kerrallaan 550 kiloa raakakahvia. Vaikka kahvi paahtuu automaatiolla, on paahtajan pidettävä huoli kokonaisuudesta ja toimittava tiiviisti laadunvalvonnan ja tuotekehityksen rinnalla.

Paahto on tuotantoprosessin ensimmäinen osa, joten koko tuotannon suunnittelu aina varastointiin saakka kuuluu olennaisesti paahtajan työhön. Tehokkuuden lisäksi päivittäistä työskentelyä ohjaa laatu. Paahtajan tulee tuntea kaikki laitteet ja koneet sekä hallita kokonaisuus raakakahvisiiloista pakkaamoon saakka. Paahtajan työ vaatii korkeaa ammattitaitoa, jonka voi oppia vain käytännössä.

Kahvi on luonnontuote ja satokaudesta riippuen esimerkiksi Juhla Mokka -kahvisekoituksen resepti vaihtelee. Laadunvalvonta takaa, ettei kuluttaja huomaa satokaudesta johtuvaa eroa, vaan saa suosikkikahvinsa aina samanmakuisena.

Katso, mitä muita kiinnostavia työtehtäviä Paulig tarjoaa!

Jaa sivu: