Vastuu hankintaketjussa ulottuu kauas ja lähelle

Olennainen osa Pauligin vastuullisuutta liittyy hankintoihin, joihin sisältyvät niin Pauligin ostamat raaka-aineet, tuotteet kuin palvelutkin. Hankinnoista raakakahvi muodostaa merkittävimmän osan. Ostamme vuodessa yli 50 miljoonaa kiloa kahvia noin 10-15 eri maasta, joista saa korkeatasoisia arabica-kahveja. Ostamamme määrä on  0,7 % maailman vuotuisesta kahvituotannosta.

Hankintaketjun alkulähteillä 1927
Hankintaketjun alkulähteillä 2015
Paulig-konsernin vastuullinen hankinta

Kahvia viljellään 50-60 maassa eri puolilla maailmaa. Suurimpia tuottajamaita ovat Brasilia, Vietnam, Kolumbia, Indonesia ja Intia, jotka tuottavat noin 70 prosenttia maailman kahvista. Yli 70 % maailman kahvista tulee pientiloilta, joiden koko on keskimäärin alle kaksi hehtaaria. Kahvista saa toimeentulonsa noin 25 miljoonaa kahvinviljelijää. Siksi kahvikaupalla on suuri merkitys monissa kehittyvissä maissa sekä taloudellisesti että yhteiskunnallisesti.

Vastuullisuus ja kestävän kehityksen edistäminen ovat yhä tärkeämpiä tekijöitä maailman kahvituotannon turvaamisessa. Lämpötilojen nousun aiheuttamat ääriolosuhteet ovat vakava ongelma vaativalle kahvipensaalle ja viljelijöille, joiden toimeentulo riippuu paitsi sadon määrästä, myös kahvin laadusta. Samalla kun kahvin kysyntä on maailmalla kasvaa, laadukkaiden raakakahvien tarjonta vähenee ilmastonmuutoksesta johtuen. Jotta laadukasta kahvia riittäisi tulevaisuudessakin, haluamme olla mukana hankkeissa, jotka auttavat viljelijöitä pitämään toimintansa kannattavana ja tukevat hyviä viljelykäytäntöjä.