Veden laatu vaikuttaa merkittävästi kahvin makuun, sillä yhdestä suodatinkahvikupillisesta 98,5 prosenttia on vettä. Kahvia valmistaessa on siis tärkeää käyttää vain sellaista vettä, joka maistuu hyvältä sellaisenaankin juotuna. Yleisesti ajatellaan, että parhaat kahvinautinnot syntyvät suodatetusta hanavedestä tai pullotetusta vedestä. Suodatetulla vedellä ei kuitenkaan tarkoiteta tislattua vettä, josta puuttuu veden makuun ja uuttumiseen vaikuttavia kivennäisaineita.

Kahvinvalmistukseen käytettävän veden tulee olla raikasta. Jos vesi on esimerkiksi seissyt liian kauan, on siitä hävinnyt ilmaa, joka on maun kannalta olennaista. Veden tulee olla kylmää, sillä kuuma vesi menettää myös ilmaa ja putkista on saattanut liueta siihen kivennäis- tai muita aineita.

Jaa sivu: