Ennen kuin kahvi päätyy kuluttajan kuppiin, on sitä maistettu jopa toistakymmentä kertaa. Vaikka kahvin tuotantoprosessi on paahtimoissa pitkälle automatisoitu, ei kaikissa vaiheissa kone korvaa kuitenkaan ihmistä. Aistinvarainen arviointi näkö-, tunto-, haju- ja makuaistia käyttäen on olennaista kahvien laadun määrittelyssä ja sekoitusten laatimisessa. Esimerkiksi päämaistajamme Pauligilla maistaa noin 200 kuppia päivässä. Maun ohella kahvin laadun arvioinnissa tarkastellaan myös paahtoastetta, jauhatusastetta, kahvin tilavuutta, kosteutta ja pakettiin jäävän hapen määrää.

Jokaisen raakakahvierän laatu varmistetaan ennen tuotantoon hyväksymistä. Jokainen kahvitoimitus testataan maistamalla ja hyväksytään tuotantoon lastin tullessa paahtimolle. Onnellisten papujen matkan aikana kahvia testataan kahdeksan kertaa.

Kahvin tuotantoprosessi on suojattu ja se on laatusertifioitu. Kun kahvin laatu on varmistettu ja erä on hyväksytty tuotantoon, raaka-aine siirtyy paahtimon lähes kokonaan suljettuun, automaattiseen prosessiin. Kahvia ei käsitellä käsin, mikä minimoi inhimillisen virheen riskiä. Prosessin aikana laadunvarmistusta tapahtuu tiheään tahtiin ja testejä tehdään sekä fysikaalisesti että aistinvaraisesti. Kahvinvalmistusprosessimme on saanut FSSC 22 000 -sertifikaatin, joka kertoo tuoteturvallisuudesta ja hygieniasta. Lisäksi OIVA-todistuksemme on aina ollut huippulaatua.

Jaa sivu:
Seuraava artikkeli