Paulig ostaa noin prosentin kaikesta maailman kahvista eli yli 50 miljoonaa kiloa kahvia vuodessa. Tämä taas tarkoittaa yli 15 000 keskikokoisen kahviviljelmän vuosittaista kokonaistuotantoa. Kahvipapumme tulevat pääasiassa pientiloilta, joista useimmat ovat perheyrityksiä. Yli 70 prosenttia maailman kahvista viljelläänkin pienillä tiloilla, joiden koko on keskimäärin alle kaksi hehtaaria. Kahvinviljely takaa toimeentulon noin 25 miljoonalle kahvinviljelijälle. Usein kahvin lisäksi tilalla kasvatetaan muutakin, kuten banaania tai maissia.

Seuraavan sukupolven kiinnostus jatkaa kahvinviljelijöinä on vahvasti riippuvainen sen houkuttelevuudesta elinkeinona. Monet asiat, kuten ilmastonmuutos ja riittämätön toimeentulo vaikuttavat haluttomuuteen jatkaa töitä perhetilalla. Pauligilla haluamme varmistua siitä, että kahvin viljely on kannattava elinkeino myös itse viljelijälle. Tämä siis tarkoittaa, että kahvinviljelijän on pystyttävä elättämään itsensä ja perheensä. Siksi kehitysprojektimme tähtäävät ensisijaisesti viljelijän toimeentulon turvaamiseen ja parantamiseen.

Kahvin viljely on merkittävä elinkeino alkuperämaissa. Usein käytössä olevasta viljelyalasta osa käytetään kahvin viljelyyn ja osa muuhun ruoantuotantoon, kuten banaanin ja maissin viljelyyn. Ruoaksi kasvatettavat lajikkeet antavat ruokaturvaa viljelijöille ja muut mahdollisesti myyntiin soveltuvat satokasvit tasapainottavat toimeentuloa. 

Jaa sivu:
Seuraava artikkeli
Back to top