Paulig Presidentin Special Blendit ovat vuosikertakahveja, joita on saatavilla vain rajoitettu erä.
Ne tuotetaan yhteistyössä paikallisten kahvinviljelijöiden kanssa ja edustavat satokauden herkullisinta laatua.

Special Blend 2017

Presidentti Special Blend on uusin vuosikertakahvimme. Yhdistelmä parhaita indonesialaisia ja eteläamerikkalaisia papuja luo uniikin kahvielämyksen, jota voisi parhaiten kuvailla villiksi. Tämän sekoituksen  salaisuus ovat korkealla vuoristossa hitaasti kypsyneet Pohjois-Sumatran pavut, jotka on käsin poimittu ja lajiteltu triple picked -menetelmällä. Anna kahvinautinnon viedä sinut mennessään ja lumoudu mausta, jossa tunnistat metsämarjojen ja kypsän viikunan vivahteita.

Special Blend 2016

Presidentti Special Blend 2016 on tämän vuoden vuosikertakahvi, jonka makua hallitsevat Miramonten perhetilan hedelmäisen raikkaat Catuai-pavut. Ne kasvavat Costa Rican tuliperäisessä maassa – runsaan sateen ja vuoristoisen ilmaston ympäröiminä. Tämä ainutlaatuinen erikoissekoitus erottuu maullaan ja kruunaa haluamasi hetken.

special blend 2015

Hedelmäinen ja vivahteikas. Vaalea paahto, paahtoaste 2. Lempeän trooppinen ilmasto ja tuliperäisen maaperän mineraalit tuovat makuun punaisten marjojen ja kypsien aprikoosien aromikkuutta. 100% arabica-pavuista paahdetun erikoissekoituksen makupariksi sointuu esimerkiksi kuohkea kermakakku pistaasipähkinöillä ja persimon-hedelmällä.

Special Blend 2014

Makean marjaisa ja hapokas. Vaalea paahto. Kukkamaista eleganssia makuun tuo Etiopian Sidamo-pavut. 100 % arabica-pavuista paahdetun erikoissekoituksen makupariksi sointuu esimerkiksi vaaleapohjainen kääretorttu runsaalla kermavaahdolla ja pensasmustikoilla.

special blend 2013

Rikas ja jäljittelemätön aromi. Klassinen vaalea paahto. Maun viimeistelevät runsasarominen Kenya ja eksoottinen Etiopian Mocca. Hienoimmista arabica-kahvilaaduista tehdyn kahvin makupariksi sopii täyteläinen kermakakku.

special blend 2012

Tummaksi paahdettu samettisen pehmeä ja suklainen nautinto, jonka kruunaavat korkealla kasvaneet Kenya-pavut. Pitkään viipyvä aromi sointuu kauniisti juustokakun täyteläisiin makuihin.

Presidentti Special Blend 2017
& presidentit

Päiväkahvit ennen kaikkea

Ståhlberg, Kaarlo Juho
Ensimmäinen Suomen tasavallan presidentti,
1919-1915

Presidentti Ståhlberg oli päiväkahvimiehiä – siksi ensimmäinen itsenäisyyspäivän vastaanotto vuonna 1919 järjestettiin jo iltapäivällä ja vieraille tarjottiin Presidentinlinnassa kahvia ja virvokkeita.
(Lähde: Helinä Hirvikorven historiikki, Linnan juhlat kautta aikojen (Teos 2006))

Polttoainetta tärkeisiin päätöksiin

Relander, Lauri Kristian
1925-1931

Presidentti Relander – perheen kesken Muti-Lasse – tapasi nauttia kahvinsa illallisensa jälkeen. Tämä rento tilaisuus oli hänestä otollinen alusta kylvää siemeniä tärkeille päätöksille.
(Lähde: Margareta Wrede, presidentti Relanderin lapsenlapsi)

Presidentin puoliso Signe Relander tarjosi vanhemmalla iällään vierailleen Pauligin Presidentti-kahvia. Ei niinkään nimen, vaan herkullisen makunsa vuoksi.
(Lähde: Klaus Relander, presidentti Relanderin lapsenlapsi)

Brasiliasta Pohjolaan

Paasikivi, Juho Kusti
1946-1956

Presidentti Paasikiven aikana Suomeen saapui ensimmäinen sodanjälkeinen kahvilasti. Brasiliasta tullut kahvilähetys otettiin vastaan Turussa. Herkku pysyi kuitenkin säännösteltynä aina vuoteen 1954 saakka, kunnes Paasikivi vapautti kaikki janoiset nauttimaan juomaa mielin määrin.
Samoihin aikoihin Paulig Presidentti sai myös uuden, arvoisensa pakkauksen: huippumodernin ilmatiiviin peltipurkin.
(Lähde: Helsingin kaupunginmuseo, Paulig: 125 vuotta nautinnollisia hetkiä)

Presidentillisiä tuliaisia / tuliaisen tunnistaa presidentistä

Kekkonen, Urho Kaleva
1956-1982

Presidentti Kekkonen oli paikalla, kun Pauligin kahvipaahtimo muutti Katajanokalta nykyiseen sijaintiinsa Vuosaareen. Olipa Kekkosella myös kunnia paahtaa ensimmäinen erä Presidentin sekoitus -kahvia tuoreessa paahtimossa. Entä mitäpä Kekkonen tapasi viedä tuliaisiksi monilla maakuntavierailuillaan? Presidentti-kahvia, totta kai.
(Lähde: Paulig: 125 vuotta nautinnollisia hetkiä)

Pannusta sen olla pitää

Ahtisaari, Martti Oiva Kalevi
1994-2000

Presidentti Ahtisaari oli viimeinen presidentti, joka tarjoili vanhan maailman tyyliin kahvinsa pannusta itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Nykyisin Ahtisaaren suosima pannu viettää eläkepäiviään koristeena Presidentinlinnan Peilisalissa.
(Lähde: Tasavallan presidentin kanslia)

Saman pöydän ääreen

Halonen, Tarja Kaarina
2000-2012

Presidentti Halonen aloitti kahvinjuonnin vasta 18-vuotiaana, mutta on tänä päivänä intohimoinen kahvinystävä. Halosella on tapana nauttia kahvinsa kantapöydässään Hakaniemen kauppahallin toisessa kerroksessa. Pöytä on tätä nykyä luovutettu myös nykyisen presidentin Sauli Niinistön käyttöön.
(Lähde: Hakaniemen kauppahalli, Paulig, Presidentti Halonen)

Presidentti Special Blend 2017 -muotokuvanäyttely

Moderneja kuvia menneestä Suomesta

Paulig järjestää ainutlaatuisen muotokuvanäyttelyn Helsingin ja Tapiolan Stockmann-tavarataloissa helmi-maaliskuussa 2017 osana uuden Presidentti Special Blend 2017 -vuosikertakahvin lanseerausta.

Näyttelyissä mennyt ja moderni maailma kohtaavat toisensa yllättävällä tavalla: esittelemme kuusi muotokuvaa Suomen entisistä presidenteistä modernilla indonesialaisella kuvamaailmalla höystettynä.

Värikkäät ja eläväiset muotokuvat ovat Presidentti Special Blend 2017 -kahvipakkauksen suunnitelleen indonesialaisen taiteilijan, Arif Wicaksonon, käsialaa ja niiden kuvitustyylinä on indonesialaista kulttuuria kuvastava WPAP-tekniikka (Wedha’s Pop Art Portrait).

Näyttelyt ovat esillä 28.2.–5.3. Helsingin Stockmannilla ja 16.–19.3. Tapiolan Stockmannilla, ja niihin on vapaa pääsy.

Taiteilija Arif Wicaksono

Presidentti Special Blend 2017 -kahvipakkauksen suunnittelut nuori indonesialainen taiteilija Arif Wicaksono työskentelee graafisena suunnittelijana ja kuvittajana.

Vuonna 2010 Arif tutustui WPAP-kuvitustekniikkaan (Wedha’s Pop Art Portrait) ja jäi sille tielle. Nykypäivänä Arifin erikoisosaamista on WPAP:n alalaji, WPAP culture. Kuvitustyyli ilmentää indonesialaista kulttuuria modernein keinoin

Työskentelyn ja opiskelun lomassa Arifilla on usein seuranaan kupillinen höyryävää kahvia. Se toimii paitsi mielialan kohottajana, myös sosiaalisena apukeinona: Arif kertoo tapaavansa usein ystäviään ja tuttaviaan kahvin äärellä.

”WPAP ja kahvi ovat molemmat mutkattomia ja vahvoja, siksi kai pidän molemmista.”
– Arif Wicaksono.

WPAP-kuvitustekniikka

WPAP eli Wedha's Pop Art Portrait on moderni indonesialainen kuvitustyyli ja taidegenre. Kuvitustyylin on tehnyt tunnetuksi indonesialainen kuvittaja Wedha Abdul Rashid, joka alkoi käyttää WPAP-kuvitustekniikkaa alun perin lehtien kuvittamisessa 1990-luvulla.  WPAP:n parissa työskentelee nykypäivänä aktiivisesti satoja taiteilijoita ja sitä voikin kutsua yhdeksi indonesialaisen modernin taiteen tyypilliseksi edustajaksi.

WPAP on geometrisen taiteen alalaji, jonka erikoisuutena on sen säännöt: tyylille ominaisissa muotokuvissa ei saa käyttää kaaria eikä muotokuvamallin todellista ihonväriä vastaavaa sävyä.