Ett internationellt kvalitetskaffehus

Oy Gustav Paulig Ab är ett familjeföretag grundat år 1876. Bolagets affärsområden är kaffeproduktion samt försäljning av kaffe- och chokladdrycksprodukter, och sedan år 1904 har bolaget bedrivit rosteriverksamhet. Gustav Paulig hör till Paulig-koncernen och svarar för koncernens affärsverksamhet med kaffe. Bolaget är Finlands största kaffehus och verkar också i Baltikum, Sverige, Norge samt Ryssland och dess grannländer. Under de senaste åren har Paulig utvidgat sin affärsverksamhet på kaffemarknaden utanför hemmen.

Paulig har tre kafferosterier. Rosteriet i Nordsjö som öppnades år 2009 i Helsingfors hör till de modernaste i branschen. Där framställs det kaffe som säljs i Finland och Baltikum. I rosteriet som öppnades i Tver i Ryssland år 2011 rostas det kaffe som riktas till marknaden i Ryssland och dess närområden. Rosterierna producerar årligen totalt cirka 50 miljoner kilo kaffe.

Paulig erbjuder sina produkter för detaljhandeln samt för marknaden utanför hemmen under namnet Paulig Professional. I Finland är Pauligs kändaste märkesprodukter Jubileums Mocca, President, Brazil och Paulig Mundo samt den kalla kaffedrycken Frezza och den heta chokladdrycken Tazza. I Ryssland och Baltikum är kaffemärkena President och Paulig Classic samt Paulig-espressoprodukterna populärast. Till de nyaste produkterna hör Paulig Cupsolo kapselmaskiner och ett extensivt kapselsortiment. Paulig Professional erbjuder hotell, caféer, restauranger, cateringföretag och arbetsplatser kaffelösningar med fullständig service, inklusive underhåll och utbildningstjänster. Paulig Professional verkar i Finland, Estland, Lettland, Litauen, Sverige och Norge.

Paulig-koncernen som är känd för sina högklassiga märkesprodukter är verksam i flera länder i Europa. De viktigaste affärsområdena är Världens mat & kryddor, Kaffe, Snack Food och Industrikryddor. Koncernen har nästan 2 000 anställda i femton olika länder och omsättningen år 2014 var 867 miljoner euro. Bolagets huvudkontor ligger i Helsingfors.