Jouluisen caffé latten maku syntyy appelsiini-kanelilla maustetusta siirapista ja hienosta Juhla Mokka -kahvista. Kokeile tätä herkullisen jouluista kahvireseptiä!
Blogi sisältää ohjeet jouluiseen makusiirappiin, jolla Juhla Mokka -kahvista ja maidosta valmistettu caffé latte maustetaan.
Ainekset siirappiin (ohjeella tulee siirappia noin 2-3 dl eli siitä riittää useaan kahviin):
- 2-3 rkl Santa Maria appelsiini-kanelia
- 2 kpl kanelitankoa
- 4 dl vettä
- 4 dl sokeria
Ainekset kahviin yhdelle:
- 2 dl Juhla Mokka -kahvia
- 2 dl täysmaitoa
- Spraykermaa
Ohje:
Valmista ensin siirappi. Mittaa sokerit ja vesi kattilaan ja kuumenna hiljalleen. Lisää joukkoon samalla kanelitangot ja appelsiini-kaneli. Mitä kauempaa keität siirappia, sitä paksumpaa siitä tulee. Valmistin tarkoituksella siirappia isomman satsin, koska se säilyy lasipullossa kivasti jääkaapissa kuukauden. Kun siirappi on valmis, anna sen jäähtyä ennen kuin kaadat sen suppilon avulla lasipulloon. Psst. Itse valmistettu siirappi on myös hauska idea joululahjaksi kahvin ystävälle!
Valmista kahvi keittimessä. Kaada kahvi kivaan mukiin ja lisää joukkoon maito. Laita mukaan appelsiini-kaneli siirappia oman maun mukaan, esimerkiksi 1-2 tl. Koristele kahvi kermalla ja sirottele siihen päälle vielä appelsiini-kanelia. Nauti!
Tästä tuli yksi minun lemppariresepteistäni. Pitääpä useamminkin valmistaa makusiirappeja! :) Ihanaa joulun odotusta.
Kahviterveisin, Pauligin Inkku