Pikku Juhla Mokka vai tavallinen Juhla Mokka?

Kahvin ystävät ovat toivoneet pienempiä pakkauskokoja pitkään ja nyt toiveisiin on vastattu! Nimittäin suomalaisten rakastetuin kahvi Juhla Mokka on saanut perheeseensä kaksi uutta makua ja pienempiä pakkauskokoja. Milloin sitten kannattaa valita pienemmän koon Pikku Juhla Mokka ja milloin tavallinen Juhla Mokka? Se selviää tästä blogissa!

Uutuudet esittelyssä

Alkuperäinen Juhla Mokka -kahvi sai pienemmän pakkauskoon ja samalla lanseerattiin myös kaksi täysin uutta makuvaihtoehtoa. Uudet maut ovat Pikku Juhla Mokka Silkkinen ja Pikku Juhla Mokka Samettinen. Pikku-pakkauksissa on kahvia 270 g ja 260 g (Juhla Mokka Samettinen) tavallisen 500 gramman sijaan.

Maultaan Pikku Juhla Mokka Silkkinen on kepeän marjainen ja se on paahtoasteeltaan 2. Pikku Juhla Mokka Samettinen on taas suklaisen vivahteikas ja siinä paahtoaste on 3. Alkuperäinen Juhla Mokka säilyy reseptiltään ennallaan, ainoastaan pakkaus on pienempi. Minun suosikiksi on muodostunut Pikku Juhla Mokka Silkkinen! Se on nimensä mukaisesti ihanan pehmeän makuista.

Pikku Juhla Mokka Silkkinen ja Samettinen ovat Juhla Mokka -perheen kevään uutuudet

 

Miksi pienempi koko?

Kuluttajapalvelun ja somessa saatujen kysymyksien seasta on viime vuosina noussut selkeä vakiokysymys: voisiko Paulig tuoda kauppoihin enemmän pieniä kahvipakkauksia? Pienet pakkauskoot ovat siis todella kysyttyjä ja on ihan mahtavaa, että niitä on nyt ilmestynyt valikoimiin. Luulen, että pienemmät pakkaukset laskevat ihmisten kynnystä kokeilla uusia kahvimakuja ja ne sopivat myös niille, jotka juovat kahvia hieman harvemmin. Pienemmässä pakkauksessa kahvin ehtii nauttimaan tuoreempana, jos kulutus ei ole kovin suurta.

Lisäksi pienet kahvipakkaukset ovat todella käteviä myös lahjaksi! Onko esimerkiksi tupareihin viemisiksi kahvin ystävälle parempaa lahjaa kuin pieni valikoima erilaisia kahveja testiin?

Suurempaan kahvinkulutukseen tavallinen pakkaus

Lähes joka toinen Suomessa nautittu kahvikupillinen on Juhla Mokka -tuoteperheen kahvia, ja näistä alkuperäinen, vaaleapaahtoinen Juhla Mokka on edelleen ylivoimaisesti suosituin. Juhla Mokka on maultaan hieno ja täyteläinen 100 % arabica-kahvipavuista valmistettu kahvisekoitus. Juhla Mokkaa on myös alkuperäisen maun lisäksi saatavilla tummapaahtoisena, luomuna ja tosi tummana.

Tavallisessa kahvipakkauksessa on sisällä jauhettua kahvia puoli kiloa eli 500 grammaa. Jos tuntuu, että kahvi hupenee nopeampaa vauhtia kuin viikonpäivät, on isompi kahvipakkaus ehkä kulutukseen nähden järkevämpi hankinta.

Juhla Mokka alkuperäinen on suomalaisten suosikkikahvi
 

Onko koolla väliä?

Suomalaiset juovat keskimäärin 20 kahvipaketillista kahvia vuodessa, joka tekee noin 1,5 kahvipaketillista kuukaudessa. Jos kulutat suurin piirtein tämän verran kahvia vuodessa, saattaa alkuperäinen puolen kilon Juhla Mokka olla parempi vaihtoehto sinulle. Jos taas kulutus on paljon tuota pienempää, kannattaa testata miten pikku pakkaukset sopivat omaan kulutukseen!

Kahvinjuojia on monenlaisia ja on mahtavaa, että vaihtoehtoja löytyy jokaiselle. Pienten kotitalouksien määrä on kasvanut Suomessa viime vuosina ja niissä kulutusvauhti on luonnollisesti hitaampaa. Näin ollen on hienoa, että vaihtoehtoja on löytyy monenlaiseen kulutukseen. Myös hävikki pienenee, kun erilaisiin kulutustottumuksiin löytyy erilaisia pakkausvaihtoehtoja. 

Kumman sinä valitsisit? Pikku Juhla Mokka -pakkauksen vai tavallisen eli ison Juhla Mokka -kahvipakkauksen?

 

Kahviterveisin, Pauligin Inkku :)

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top