Paulan kesäiset kahvivinkit

 

Kesäauringon säteet lämmittävät jo mukavasti ja on tullut aika valmistella monet suven mukanaan tuomat juhlat.

Juhlien valmistelu voi olla työlästä ja hengästyttävää puuhaa, joten siksi ajattelinkin antaa hyvät vinkit maistuvien juhlakahvien valmistamiseen kotikonstein.

Vaaleapaahtoiset kahvit, kuten Juhla Mokka ja Presidentti, ovat varma valinta perinteiseen juhlapöytään, jossa on tarjolla täytekakkuja, pullataikinaleivonnaisia ja pikkuleipiä.

Pannukahvin valmistus kattilalla:

Tarvitset 10 L kattilan ja paketin (500g) pannujauhettua kahvia (esim. Juhla Mokka)

Kiehauta kattilassa 8 L kylmää, raikasta vettä. Kun vesi kiehuu, siirrä kattila liedeltä ja lisää paketillinen kahvia sekaan. Kuohauta kahvi kerran, laita kansi kattilan päälle ja siirrä sitten hautumaan 5 minuutiksi. Älä keitä. Kaada valmis kahvi esilämmitettyyn tarjoilukannuun. Näin hautuminen pysähtyy oikealla hetkellä, eivätkä porot tule mukana kuppiin. Suositeltava tarjoilulämpötila kahville on 75-80 astetta. Muista tarjoilla kahvi aina tuoreena ja tietysti hymyn kera!

Yhdestä paketista kahvia ja 8 litrasta vettä syntyy 60-70 kupillista kahvia. 1 dl kahvijauhetta painaa 43 g.

Näin selviydytään kotikonstein isommankin joukon kahvituksesta ja saadaan samalla luotua ihanan tunnelmallisia kahvihetkiä.

On mukavaa suunnitella kesäisten juhlahetkien makuyhdistelmiä. Mikäpä siis sopivampaa kuin löytää juuri se oikea makupari kahvisekoituksen ja tarjolla olevien leivonnaisten kesken.

Tässä sinulle muutama esimerkki makuyhdistelmistä, jotka saavat toistensa parhaat puolet esiin:

• Uusi Presidentti Gold Label on parhaimmillaan marenkipohjaisten kakkujen kera. Kakun täytteeksi esim. vaniljainen kermatäyte, raparperihilloke tai tuoreet mansikat. Myös suklaa vahvistaa tämän ryhdikkään ja rikasaromisen kahvin jälkimakua.

• Presidentti Tumma Paahto – kahvin hieno ja suklaaseen vivahtava aromi avautuu parhaimmilleen juustoisten ja valkosuklaisten leivonnaisten kera.

• Vahvan Paulig Kenya – kahvin mustaherukkaan vivahtavaa aromia täydentää suklainen sacherkakku. Pähkinäisten manteli- ja kinuskikakkujen seuraan sopii puolestaan Pauligin toinen alkuperämaakahvi, Paulig Colombia luomu.

Nyt kääritään vain hihat ylös ja aletaan valmistella kesän juhlahetkiä maistuvien kahvien saattelemana. Nautinnollisia kahvihetkiä!

Ystävällisin kahviterveisin

Ulla

Pauligin 17. Paula

Tags 
kesä
Blogimerkintä
Kahvivinkit
pannukahvi
makuparit
vaaleapaahtoinen
tummapaahtoinen