Juhla Mokka Tumma Paahto &

Varsinais-Suomi: Saaristolaisleipä kahvin kera

Varsinais-Suomen maakuntaherkuksi valittiin Saaristolaisleipä. Kokeile ja nauti ihastuttavista maakuntien makupareista Juhla Mokka -kahvin kanssa!

 

Resepti

1 l piimää

75 g hiivaa

3 dl siirappia

3 dl olutmaltaita

3 dl vehnäleseitä

3 dl karkeita ruisjauhoja

1,5 rkl suolaa

n.10 dl vehnäjauhoja

2 rkl voita vuokien voiteluun


1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi kattilassa tai mikrossa. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

2. Lisää loput aineet eli siirappi, olutmaltaat, vehnäleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot puuhaarukalla sekoittaen.

3. Voitele kolme pitkää vuokaa voilla. Jaa löysä taikina vuokiin. Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin 1 1/2 t.

4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista leipiä keskitasolla reilu tunti. Leivät ovat parhaimmillaan  parin kolmen päivän päästä. Anna leipien mielellään tekeytyä kylmässä.

Katso videolta, miten herkku valmistuu ammattimaisin ottein! Tekijänä Rosala Bagaren, Rosala.