Presidentti Origin Blend Papua New Guinea &

Vadelmainen brownie

Vahvat maut ja mehevyys ovat vadelmaisen brownien valtteja Presidentti Origin Blend Papua New Guinea -kahvin makuparina. Tummapaahtoisen kahvin voimakas luonne ja mielenkiintoinen makuprofiili sopivat erinomaisesti tumman suklaan ja kirpeän vadelman yhdistelmään.

 

Vadelmainen brownie:

200g tummaa suklaata

200g voita

2,5dl sokeria

1tl vaniljasokeria

5 munaa

1 ¾ dl vehnäjauhoja

¾ dl kaakaojauhetta

 

Voitele ja jauhota 20x30cm vuoka. Sulata suklaa ja jäähdytä se. Sulata voi mikrossa. Mittaa kulhoon sokeri, sulanut voi ja vaniljasokeri. Vatkaa löysäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Valuta suklaa joukkoon vatkaten edelleen.

Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho ja kaakaojauhe sekaisin ja sekoita ne suklaavaahtoon nostellen puuhaarukalla tai nuolijalla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Brownie saa olla keskeltä hieman kostea.

 

Vadelmamelba:

200g kotimaisia pakastevadelmia

2rkl tomusokeria

1tl sitruunanmehua

 

Laita sulatetut vadelmat, tomusokeri ja sitruunanmehu sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaisesti. Painele seos siivilän läpi, jotta siemenet jäävät sinne.