Juhla Mokka Tumma Paahto &

Uusimaa: Mokkapalat kahvin kera

Uudenmaan maakuntaherkuksi valittiin Mokkapalat. Kokeile ja nauti ihastuttavista maakuntien makupareista Juhla Mokka -kahvin kanssa!

 

Resepti

Pohja:

4 kananmunaa

3 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 dl kylmää

maitokahvia

200 g voita sulatettuna

Kuorrutus:

50g voita

1 pkt tomusokeria (500g)

1 rkl kaakaojauhetta

5 rkl mustaa vahvaa

kahvia

pinnalle nonparelleja


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

3. Yhdistä keskenään kaikki taikinan kuivat aineet. Kun munasokerivaahto on kuohkeaa, lisää kuivat aineet siivilän läpi munasokerivaahtoon vähän kerrallaan vuorotellen maitokahvin kanssa. Lisää viimeiseksi vielä sulatettu voi.

4. Kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin alatasolla noin 13–15 minuuttia. Pohjan kypsyyttä voit kokeilla puutikun avulla. Valmista kuorrutus sillä aikaa, kun pohja paistuu uunissa.


Valmista kuorrutus:

1. Sulata voi kattilassa. Lisää sulan voin joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi, notkeaksi ja kiiltäväksi. Voit tarvittaessa ohentaa kuorrutetta lisäämällä kahvia. Pidä kuorrute liedellä hiljaisella  lämmöllä, kunnes se kaadetaan pohjan päälle, jotta kuorrute ei paksuunnu liian aikaisin.

2. Kun pohja on valmis, kaada notkea kuorrute lämpimän leivonnaisen päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja ripeästi, ennen kuin kuorrutteen pinta kovettuu.

3. Leikkaa jäähtynyt leivonnainen annospaloiksi ja nauti.