Paulig Kenya &

Timjami-suklaakakku

Halusin lähteä kehittelemään makuparia kahville, joka alkuperämaasta huolimatta kuulostaisi suomalaiselle. Valitsin \"mustaherukkaisen\" Kenyan. Ihastuin taannoin hurjasti timjamiseen suklaakonvehtiin, joten lähdin tavoittelemaan samaa ihastusta kakkuun. Toisena tavoitteenani oli saada kakkuun jotain yllätyksellistä, silti suomalaista liikoja kikkailematta.
 
Päädyin jauhottomaan, tuhtiin suklaakakkuun, joka sai ryhtiä ja sammalmetsäistä makua oman yrttipenkin timjamista. Hunajalla makeutettu, paseerattu puolukka toi kahviaveciin lisää suomalaisuutta, metsäisyyttä ja  kirpsakan värikkään elementin.  Kokonaisuuden marjaisa, metsäinen maku kohtasi mielestämme hyvin kahvin makumaailman kanssa.
 
Koska pidimme kokonaisuudesta kovasti itse, osallistumme sillä kilpailuun tavoitteenamme unohtumaton matka ennen kokemattomien makujen äärelle.

Katso resepti