Espresso Originale &

Suklaavaahto

Samettisen pehmeän suklaavaahdon ja intensiivisen suklaisen espresson liitto on niin tiivis, että makunystyröiden on lähes mahdotonta erottaa mihin suklaa loppuu ja mistä kahvi alkaa. Suunmukaisesti "match made in heaven."

Resepti:

½ vaniljatanko
2 dl täysmaitoa
2 munankeltuaista
40 g sokeria
15 g maissitärkkelystä
15 g voita
20 g tummaa suklaata (vähintään 60-prosenttista)
15 g kaakaojauhetta
½ dl kermaa

Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa veitsenkärjellä siemenet molemmista puoliskoista. Lämmitä kattilassa maito, vaniljatanko sekä vaniljan siemenet kiehumispisteeseen. Älä anna seoksen kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja anna vaniljamaidon maustua kannen alla noin 15 minuuttia.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maissitärkkelys.

Poista maitokattilasta vaniljatanko. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Vatkaa kolmasosa maidosta muna-sokeriseokseen ja kaada seos takaisin kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos juuri ja juuri kiehahtaa.

Ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon voi ja kaada seos kulhoon. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita se jäähtyneeseen seokseen yhdessä kaakaojauhojen kanssa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita sekin muiden ainesten joukkoon.

Lusikoi suklaavaahto tarjoiluastioihin, peitä ne kelmulla ja laita jääkaappiin noin tunniksi.

Back to top