Espresso Originale &

Sitruunakakku

Espresson makuparina tarjoillaan palanen kirpeää sitruunakakkua! 

Tällä reseptillä syntyy mehevä ja kirpeä sitruunakakku.

Sitruunakakku

50g voita
2 sitruunaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl kermaa
0,5 dl limoncello-sitruunalikööriä
1 3/4dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Makuliemi

1 sitruunanmehu
1 1/4 dl tomusokeria

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi. Raasta sitruunoista keltainen kuoriosa ohueksi raasteeksi.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä sula voi, kuoriraaste, kerma, ja limoncello. Lisää seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne varovasti sekoittaen taikinaan. Taikinan on tarkoitus jäädä löysäksi.

3. Voitele leipävuoka (26x11cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan, ja paista noin 20min.

4. Anna kakun olla vuoassa, kun teet makuliemen. Purista sitruunasta mehu ja sekoita siihen tomusokeri. Kaada liemi kakun päällä, ja anna imeytyä 30min.