Juhla Mokka Tumma Paahto &

Rönttöset savulohella tai vuohenjuustolla kahvin kera

Kainuun maakuntaherkuksi valittiin Rönttönen, josta loihdimme myös uutena modernina versiona Vuohenjuusto- ja savulohirönttöset. Kokeile ja nauti ihastuttavista maakuntien makupareista Juhla Mokka -kahvin kanssa!

 

Resepti (n. 20 kpl)

Pohja:

1,5 dl vettä

5 g hiivaa

0,5 tl suolaa

2 dl ruisjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

2 rkl voita

Täyte:

200 g vuohenjuustoa

100 g kirjolohenmätiä

4 dl smetanaa

Perunamuhennos ja paahdetut punajuuret:

0,7 kg jauhoisia perunoita

60 g voita

suolaa

1,5 dl maitoa

200 g punajuuria

0,5 dl balsamicosiirappia

2 rkl oliiviöljyä


1.      Sulata hiiva lämpimään veteen. Lisää muut pohjan aineet veden sekaan käsin tai monitoimikoneella.

2.      Kääri taikina tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin yksi tunti.


Perunamuhennos ja paahdetut punajuuret:

1.      Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne. Lisää soseen joukkoon maito, voi ja suola.

2.      Kuori punajuuret ja lohko ne.

3.      Pyörittele lohkot balsamicosiirapissa ja öljyssä. Ripottele lohkojen päälle suolaa ja laita ne uunipellille.

4.      Paahda punajuuret uunissa noin 20 minuuttia 225 asteessa.


Rönttösen kokoaminen:

1. Kauli taikina ohueksi levyksi. Voit käytää pastakonetta apuna.

2. Käytä kahvikuppia muottina ja irrota taikinasta pyöreitä piirakkapohjia.

3. Laita perunasosetta taikinanpohjan keskelle n. 1,5 ruokalusikallista.

4. Kokoa puoleen rönttösistä päälle punajuurta ja vuohenjuustoa ja toisiin savulohta.

5. Rypytä rönttönen nätisti.

6. Paista uunissa kunnes ne ovat rapsakoita (250°C n.15min). Voitele voisulalla paiston jälkeen.

7. Koristele vuohenjuusto-punajuurirönttönen basilikalla ja savulohi smetanalla sekä mädillä ja ripauksella mustapippuria.

Katso videolta, miten herkku valmistuu ammattimaisin ottein! Tekijänä Teemu Toivola.