Juhla Mokka Tumma Paahto &

Pohjois-Savo: Rättänä eli mustikkakukko

Pohjois-Savon maakuntaherkuksi valittiin Rättänä. Kokeile ja nauti ihastuttavista maakuntien makupareista Juhla Mokka -kahvin kanssa!

 

Resepti

Pohja:

1 dl sokeria

250 g voita

4 dl ruisjauhoja

1 dl ohrajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 rkl perunajauhoja

1 l mustikkoita

1 dl sokeria

Tarjoile vaniljajäätelön kanssa


1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele uunivuoka.

2. Valmista pohja vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja hienosokeri.

3. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut ruis-, ohra- ja leivinjauhe ja pyöräytä taikina nopeasti sekaisin.

4. Painele ruis- tai ohrajauhoja apuna käyttäen 2/3 taikinasta voidellun uunivuoan pohjalle ja reunoille (n. 5–6 cm).

5. Sekoita täytteen ainekset, kaada täyte uunivuokaan taikinapohjan päälle.

6. Muotoile lopusta taikinasta tiivis kansi kukon päälle. Pistele haarukalla.

7. Paista 200 asteessa 45 min, kunnes mustikkakukon pinta on saanut väriä. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

 

Katso videolta, miten herkku valmistuu ammattimaisin ottein! Tekijänä Nea Ruhanen, Kiuruvesi.