Juhla Mokka Tumma Paahto &

Pohjanmaa: Chydeniuksen pikkuleivät

Pohjanmaan maakuntaherkuksi valittiin Chydeniuksen pikkuleivät. Kokeile ja nauti ihastuttavista maakuntien makupareista Juhla Mokka -kahvin kanssa!

 

Resepti

Taikina:

100 g vehnäjauhoja

200 g voita

1 dl kermaa

200 g sokeria

300 g ruisjauhoja

11/4 tl ruokasoodaa

Täyte:

1 tl pikakahvijauhetta

tai 2tl jauhettua kahvia

100 g pehmeää voita

0,5 dl tomusokeria

1 kpl munankeltuainen


1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kerma.

2. Lisää jauhot ja muut kuiva-aineet siivilän läpi.

3. Taputtele taikina levyksi ja anna sen levätä viileässä n. 15 min.

4. Kauli taikina ohueksi, ota siitä muotilla pyöreitä keksejä ja nostele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

5. Paista keksejä n. 200°C 7–8 min. Anna jäähtyä.

6. Sekoita kahvikreemitäytteen ainesosat.

7. Pursota täytettä joka toiselle keksille. Nosta loput keksit kansiksi täytteen päälle.

Katso videolta, miten herkku valmistuu ammattimaisin ottein! Tekijänä Laura Nissinen, Kokkolan Ammattiopisto.