Paulig Café Parisien &

Pariisi kohtaa Posion

Maitokahvi, eli ranskalaisittain café au lait, italialaisittain café latte ja espanjalaisittain café con leche, on erottamaton osa miljoonia aamiaispöytiä ympäri maailman. Niin myös Pienessä Vispiläkaupassa. Jos aamiainen täytyy kiireessä karsia yhteen ainoaan ruokalajiin, jäljelle jää tummapaahtoisesta kahvista ja luomumaidosta valmistettu iso maitokahvi. Tämän vuoksi makuparin luominen juuri aamiaispöytään tuntui luontevimmalta.

Voi ja kahvi saavat toistensa parhaat puolet esiin. Juuri voin ansiosta ranskalaiset voisarvet, eli croissantit, tai vastaavasti isoäitien tuhdit voisilmäpullat ovatkin täydellisyyttä hivelevä makupari kahville. Eräs nimeltä mainitsematon, palkittu keittiömestari kertoi, että ennen vanhaan Mansen-mummo sipaisi nisun päälle vielä reilun kerroksen voita ja kastoi sen mokkaan. Näin kahvikupillisen päälle syntyi voikuori, joka sulatti kahvipavun kitkerät aromit.

Ja siitä se Pienen Vispiläkaupan makupari sitten syntyikin: maitokahvista, miljoonista aamiaispöydistä, voista, isoäidin puuusteista ja lämpimistä muistoista. Erittäin tummaksi paahdetusta Paulig Parisien -kahvista valmistettu Café au lait on maultaan tumma ja pehmeä ja se saa makuparikseen kaikkea muuta kuin köyhän ritarin, eli French toastin mustikkahillokkeen ja kermavaahdon kera. Voissa paistettu perinteinen vaalea maalaisleipä saa rikastusta kardemummasta, kanelista ja vaniljasta sekä lisukkeiden lempeästä mustikkahillokkeesta ja kinuskiaromilla säväytetystä kermavaahdosta. Tässä harmonisessa makukokonaisuudessa pariisilainen hienostuneisuus yhdistyy posiolaisiin perinnemakuihin.

Katso resepti