Espresso Passione &

Paleo Croissant

Välittömästi kahvihaasteesta kuultuani päätin, että haluan tehdä jotakin suolaista ja aamiaiselle sopivaa. Pekoni oli siten itsestäänselvä valinta, semminkin, kun kahvi leikkaa hyvin pekonin rasvaisuutta ja suolaisuutta. Blogipiireissä pekonikortin pelaaminen ruokahaasteissa on myös klassikko. Pekonia vastaan on paha potkia.

Samoin oli itsestäänselvää, että valitsen kahviksi espresson. Kolmesta espressosta Profondo oli paras pari paleocroissaintilleni intensiivisen ja vahvan, mutta silti pehmeän makunsa ansiosta.

Pekonin ja kahvin kaveriksi halusin jotakin kermaista ja makeaa. Päätin käyttää banaania, joka on paitsi voittamaton kahvileipä, myös erottamaton osa paleoliittista ruokavaliota (joka on viljaton, maidoton ja sokeriton).

Päätin kääriä banaaninpuolikkaita pekoniin ja huvikseni googletin yhdistelmän ennen kuin kokeilin; kävi ilmi, että se mainitaan jossain Elviksen(!!) lempiruoaksi! Käyttissettiä, selkeästi.

Tyyppasin pekonibanaanit, mutta maku oli pettymys: banaanin makeus katosi uunissa, pekonikaan ei maistunut miltään. Takaiskusta huolimatta elättelin haavetta paleocroissantista. Idea oli yksinkertaisuudessaan kaunis ja huvittava. Ja Monkeyfood on ennen kaikkea hauskaa! Ruoanlaitto on luovaa työtä ja itselle nauraminen on paras mauste.

Annoin ajatuksen hiukan hautua ja viritin sitten ohjetta oman makuni mukaisesti. Päädyin käyttämään yhtä lempimaustettani, kardemummaa. Ja HAHAA! Perfection. TÄTÄ hain. Paleocroissant oli syntynyt!

Ylpeänä esitän, että Kardemumman aamussa nautitaan pehmeän ja suklaisen, Aeropressillä käsin valmistetun Espresso Profondon kanssa suolaista, rapeaa, täyteläistä ja makeaa paleocroissantia. Aamiainen on paitsi täydellisen herkullinen kokonaisuus, myös lääkettä keholle ja mielelle. Ja mikä parasta: voit nauraa aamiaisesi kanssa!

Katso resepti