Juhla Mokka &

Päijät-Häme: Hämäläinen näkkileipä

Päijät-Hämeen maakuntaherkuksi valittiin Hämäläinen näkkileipä. Kokeile ja nauti ihastuttavista maakuntien makupareista Juhla Mokka -kahvin kanssa!

 

Resepti (2 uunipellillistä)

8 dl vehnäjauhoja

100 g voita

50 g hiivaa

4 dl maitoa

4 dl kaurahiutaleita

1 tl suolaa


1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

2. Lisää suola, sulatettu rasva, kaurahiutaleet ja jauhot. Alusta kunnolla. Anna taikinan kohota liinan alla.

3. Kaaviloi taikinasta kahdelle pellille leivinpaperin päälle noin puolen sentin paksuiset levyt. Peitä levyt liinalla ja kohota vielä noin 30 minuuttia.

5. Jaa kohonneet levyt taikinapyörällä näkkileivän kokoisiksi ruuduiksi. Pistele leivät haarukalla.

6. Paista leipiä 250–275 asteessa 12–15 minuuttia vaalean ruskeiksi.

7. Taita jäähtyneet ruudut irti toisistaan.

Katso videolta, miten herkku valmistuu ammattimaisin ottein! Tekijänä Vääksyn Leipomo, Vääksy.