Espresso Originale &

Omena-valkosuklaaleivokset

Omenan ja valkosuklaan tuoma pehmeys täydentää Espressopohjaisen jääkahvin suussasulavaksi makunautinnoksi. Vaniljasiirapilla maustetun jääkahvin ja suutuntumaltaan jäätelömaisen täyteläisen hyytelöleivoksen yhdistelmä soveltuu etenkin kevyiden kalaruokien kruunaavaksi jälkiruoaksi! Ylellinen herkku on koristeltu visuaalisesti niitä makeannälkäisiä ajatellen, jotka haluavat herkutella myös silmillään!

Resepti:

(5kpl leivosta)

Mousse:

3dl vispikermaa
200g ranskankermaa
n. 40g tomusokeria
0,5-0,7dl omenasiirappia (modo)
60g valkosuklaata
5kpl liivatelehtiä, eli n. 6g
tilkka sitruunamehua
0,5tl vaniljaesanssia tai vaniljasokeria

Bouche Pohjat:

50 g valkuaisia
35 g sokeria
30 g keltuaisia
37 g vehnäjauhoja
10 g perunajauhoa

Pohjien kostutukseen:

2dl vettä
2rkl sokeria

Valmista mousse:

Öljyä haluamasi silikonivuoan 5 koloa ja siivilöi tomusokeria päälle. (ns. jauhotus). Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi, ja lisää tomusokeri vatkauksen loppupuolella. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hieman. Lisää ranskankerma kerman joukkoon pallovispilällä käännellen. Lisää sulatettu valkosuklaa massaan ohuena norona. Puristele liivatteista ylimääräinen neste pois, ja liota ne tilkkaan sitruunamehua. Lisää liivateseos kerma-ranskankermamassaan ohuena norona hyvin sekoittaen. Ota erilliseen astiaan 1/3 seoksesta ja mausta kevyesti vaniljalla. Lisää loppumassaan omenasiirappia sen verran, että massan väri muuttuu hiukan vihertäväksi. Kaada massat vuorotellen tomusokeroituihin silikonivuokiin ja pyöräytä haarukalla värit hiukan sekaisin. Laita leivokset pakastimeen jähmettymään pohjien valmistuksen ajaksi.

Valmista pohjat:

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Vatkaa valkuainen sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset erillisessä kupissa vaahdoksi.

Sekoita jauhot keskenään. Sekoita 1/3 osaa valkuaisvaahtoa keltuaisvaahdon kanssa pallovispilällä kevyesti hämmentäen. Huom! Älä vatkaa. Laita loput valkuaisvaahdosta keltuaisvaahdon päälle ja siivilöi jauhot sekaan. Kääntele aineet sekaisin (kevyesti, että taikina ei sitkisty). Piirrä leivinpaperin päälle pyöreitä, n. 3cm ympyröitä. Käännä leivinpaperin toinen puoli päälimmäiseksi. (ympyrät jäävät paperin toiselle puolelle). Käytä pyöreäpäistä tyllaa.

Laita taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille tekemiesi ympyröiden keskelle täsmälleen ympyröiden kokoisia pohjia. Pohjat leviävät paistaessa aavistuksen verran, joten jätä väliä. Nosta leivinpaperi uunipellille ja paista uunissa n. 5-8 minuuttia/ kunnes pohjat ovat kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä.

Irrota pohjat varovasti leivinpaperista. Valmista pohjien kostutusliemi kiehauttamalla kattilassa 2dl vettä ja 2rkl sokeria. Anna jäähtyä hiukan, ja kasta pohjat sokeriliemessä nopeasti. Paina pohja Pakastimessa olleen hyydykeleivoksen päälle ja laita vuoka takaisin pakastimeen. Anna jähmettyä täysin, ja irroita leivokset vuoasta varovasti.

Sivele leivoksien pintaan hyytelösokerista ja omenasiirapista tehtyä kiillettä kevyesti, ja koristele esimerkiksi marsipaaniruusuilla, marsipaanista tehdyillä omenaviipaleilla, sokerikoristeilla, valkosuklaarouheella tai valkosuklaalla päällystetyillä espressopavuilla. Tarjoile leivokset herkullisen täyteläisen jääkahvin kaverina.

Back to top