Paulig Mundo Tumma &

Omena-kastanjakeikauskakku

Mundo Reilusti Tumma sopii tunnelmallisiin hetkiin hyvässä seurassa. Maailmanparannukseen ja täyteläisen tummapaahtoisen kahvin seuraksi sopii mehevä ja mausteinen omena-kastanjakeikauskakku, joka näyttävyydestään huolimatta on helppotekoinen.

 

Omena-kastanjakeikauskakku

 

Pohja:

200 g voita

1 dl fariinisokeria

1 dl kastanjahilloa (esim. Bonne Mama tai St. Dalfour)

3 munaa

3 dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Täyte:

noin 0,5 kg kotimaisia omenoita

noin 50 g Pekaanipähkinöitä

50 g voita sulatettuna

1 dl fariinisokeria

2 tl kanelia

 

Lisukkeeksi kardemummalla maustettu vaniljavaahto:

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2 tl Kardemummaa

 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pieni osa seoksesta voin ja sokerin joukkoon ennen kananmunien lisäystä. Vatkaa munat ja kastanjahillo taikinan joukkoon. Lisää loput jauhoseoksesta pikkuhiljaa lisäten.

 

Lohko omenat ja asettele ne tiiviisti pekaanipähkinöiden kanssa uunivuoan pohjalle. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Kaada voiseos vuokaan omenoiden ja pähkinöiden päälle. Kaada taikina täytteen päälle. Paista keikauskakkua uunissa 175 asteessa noin 50 minuutin ajan.

 

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää kardemumma vaahdon joukkoon.

 

Anna kakun jäähtyä hetki paiston jälkeen ennen kumoamista. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Tarjoile vaniljavaahdon kera.