Juhla Mokka &

Munkki

Sokerisen munkin kanssa suosittelemme tarjottavaksi kahvia, joka taittaa munkin makeutta ja korostaa samalla vaalealle leivonnaiselle ominaista herkyyttä. Parhaiten munkin makupariksi sopii hieno ja täyteläinen Juhla Mokka.

Resepti 

20 kpl

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • ripaus suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 tl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g margariinia
  • 1 l rypsiöljyä paistamiseen
  • Sokeria

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää suola, sokeri, jauhettu kardemumma ja kananmuna. 

2. Sekoita jauhoja vähitellen. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja lisää loput jauhot. 

3. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä puoli tuntia. 

4. Vaivaa taikina pöydällä ja muotoile siitä tasapaksu tanko. Jaa taikina noin kahteenkymmeneen yhtä suureen palaan ja pyöritä pulliksi. Anna kohota liinan alla puoli tuntia. 

5. Paina jauhotettu sormesi pullan läpi. Suurenna reikää pyörittämällä rinkeliä etusormilla ympäri. 

6. Kuumenna rypsiöljy. Pane rinkeli suoraan kuumaan öljyyn ja kypsennä 2-3 kpl kerrallaan vapaasti kelluen öljyssä. Kypsennä rinkeliä 1-2 minuuttia ja käännä, kun pinta on ruskea. Jatka kypsentämistä noin minuutti toiselta puolelta. 

7. Nosta munkkirinkelit kauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat rinkelit öljyyn.

8. Kaada sokeria kulhon pohjalle ja kääntele munkit siinä lämpiminä.

9. Anna munkkien jäähtyä ja tarjoa!

Back to top